Curatorium GG stelt drie kandidaten beroepbaar

Kandidaten Theologische School 2018. V.l.n.r.: H.J. Agteresch, H.E.P. Fortuyn en M. Blok. beeld Gergeminfo.nl
2

Het curatorium van de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten heeft woensdag na gehouden examens drie kandidaten beroepbaar gesteld.

Het gaat om H. J. Agteresch, M. Blok en H. E. P. Fortuyn. Zij zijn beroepbaar met ingang van maandag 18 juni. Dat is woensdagmiddag meegedeeld.

De student G. P. van Nieuw Amerongen is bevorderd tot het vierde en laatste leerjaar. Tot het derde leerjaar is bevorderd student P. C. Vlot. Hij mag nu naast zijn studie proponeren in de gemeenten.

Student M. L. Dekker is bevorderd. Hij volgt een apart traject binnen de school en zal eind augustus gaan proponeren. Dekker, die al een afgeronde theologische opleiding heeft, volgt een verkort studietraject in verband met zijn verbintenis aan de gemeente in Nazareth, Israël.

De studenten J. Beens, L. van der Kuijl en P. J. de Raaf zijn bevorderd tot het tweede leerjaar van de Theologische School.

Twee weken geleden werden M. Boersma en M. G. van Middendorp toegelaten om in augustus de lessen te gaan volgen op de Theologische School.

Het curatorium heeft afscheid genomen van ds. G. J. van Aalst. Hij is bijna 25 jaar als docent aan de school verbonden geweest. Komend schooljaar zullen, naast de rector ds. P. Mulder (Tricht-Geldermalsen) en vaste docent ds. G. Clements (Gouda), ook ds. B. Labee (Veenendaal), ds. A. Schot (Nunspeet), ds. J. M. D. de Heer (Middelburg-Centrum) en ds. D. de Wit (Borssele) les geven.

In het curatorium nemen ds. G. Heijkamp (Enkhuizen) en ds. W.J. Karels (Hardinxveld-Giessendam) de plaatsen in van ds. B. van der Heiden –die met emeritaat ging– en ds. A. Schot, die docent werd.

De examens werden maandag en woensdag in Rotterdam gehouden.

---

Lees ook:

Docentenwissel bij Theologische School GG (RD.nl, 06-02-2018)

De poort naar het hoogste ambt - werkwijze curatoria (Reformatorisch Dagblad, 29-04-2017)

Mededeling Curatorium Theologische School Gereformeerde Gemeenten - toelating H. J. Agteresch, M. Blok en H. E. P. Fortuyn (De Saambinder, 29-05-2014)

Arts Agteresch naar Theologische School - interview met H. J. Agteresch (Reformatorisch Dagblad, 24-05-2014)