Buitenland

Buitenland

De daling van de bevolking is dramatisch in Italië

De Italiaanse bevolking daalt dramatisch. Dat heeft maar deels van doen met de coronapandemie. De regering voert nu kinderbijslag in, om echtparen te stimuleren meer kinderen te krijgen.

Wetenschap & techniek

Chinese slordigheid brengt landen in gevaar

Een enorme rakettrap dreigt mogelijk zondag ergens ongecontroleerd op aarde te vallen. Het spul is afkomstig van de Chinese raket die de eerste module van het Chinese ruimtestation Tianhe in een baan om de aarde heeft gebracht. Slordigheidje van de Chinezen.

Buitenland

Benauwde momenten bij de Heilige Grafkerk

Een van de benauwdste momenten die ik hier heb meegemaakt in Israël, was voor de Heilige Grafkerk op een Goede Vrijdag. Gelukkig liep bijna alles goed af.

Buitenland

Tientallen gewonden bij botsingen in Jeruzalem

Bij ongeregeldheden tussen Palestijnen en de Israëlische oproerpolitie bij de Al-Aqsa-moskee in Jeruzalem zijn zeker 169 gewonden gevallen melden de politie en de lokale hulpdiensten. De rellen braken uit nadat duizenden Palestijnse moslims na het avondgebed tegenover de Israëlische politie kwamen te staan. Op de achtergrond spelen spanningen rond de aanstaande uitzetting van tientallen Palestijnse gezinnen in Oost-Jeruzalem.

Buitenland

Mosul vier jaar na IS: kleuren keren terug, de christenen niet

Mosul. Historisch centrum van het nestorianisme. Hoeder van het oude Ninevé. Bakermat van de beschaving. Maar ook: hoofdkwartier van het kalifaat. De roemruchte Iraakse stad krabbelt langzaam weer op na de herovering op Islamitische Staat. De vele christenen van Mosul houden het echter voor gezien.

Buitenland

Schotse nationalisten lijken flink te gaan winnen

De Schotse nationalisten (SNP) van premier Nicola Sturgeon lijken af te stevenen op een grote overwinning bij de regionale parlementsverkiezingen. Bij een duidelijke zege komt een nieuw referendum over onafhankelijkheid dichterbij. Op basis van de geleidelijk binnenkomende uitslagen zei Sturgeon er vertrouwen in te hebben dat ze aan de macht blijft, maar ze noemde het behalen van een absolute meerderheid veel moeilijker.

Buitenland

Nog geen 5 mei voor burgers in Myanmar

Iedere nacht ergens anders moeten slapen om niet opgepakt te worden. Standrechtelijke executies en zuivering van een superieur ras. Op 4 mei werden ze als nazigruwelen herdacht. In Myanmar zijn ze nog dagelijkse realiteit.

Buitenland

Week 18 in beeld: Lava, corona en Tweede Wereldoorlog

De webredactie van het Reformatorisch Dagblad selecteert elke week een reeks bijzondere, opvallende en indrukwekkende foto’s uit de honderden foto’s die ze onder ogen kreeg.

Buitenland

Biden eerste president die naam van God niet noemt in biddagbrief

Joe Biden is de eerste Amerikaanse president die in de jaarlijkse proclamatie voor de nationale biddag de naam van God niet heeft genoemd.

Buitenland

​Was Napoleon schurk of held?

Dat de Franse president Emmanuel Macron woensdagavond stilstond bij de 200e sterfdag van Napoleon Bonaparte (1769-1821) was allerminst vanzelfsprekend. Zijn voorgangers hielden zich liever afzijdig van deelname aan herdenkingen rond de keizer.

Buitenland

Justitie onder Trump verzamelde belgegevens Washington Post

Het Amerikaanse ministerie van Justitie verzamelde tijdens het presidentschap van Donald Trump de belgeschiedenis van verslaggevers van de Washington Post, heeft die krant vrijdag gemeld. het aanleggen van dossiers met telefoongegevens vond plaats in het kader van een onderzoek naar een lek rond de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016.