Buitenland

Buitenland

Abortus een grondrecht? Brussel buigt zich over die vraag

Abortus, daar gaat de Europese Unie niet over. Of toch wel? Het Europees Parlement debatteert en stemt deze week over een rapport waarin abortus een mensenrecht wordt genoemd. Zeer problematisch, stellen partijen aan de rechterflank van het Parlement en prolifeorganisaties.

Buitenland

Brussel noemt wet Hongarije „een schande”

De Europese Commissie onderneemt actie tegen Hongarije om het land te weerhouden van het invoeren van „anti-lhbt-wet.”

Buitenland

Veertig jaar onschuldig achter de tralies in Amerika

Ook al is hij veroordeeld vanwege een drievoudige moord, toch is Kevin Strickland onschuldig. Daarvan is de rechter inmiddels wel overtuigd. Desondanks zit hij al bijna 42 jaar opgesloten in een gevangenis in de Amerikaanse staat Missouri. Zijn vrijlating laat voorlopig nog op zich wachten, want gouverneur Mike Par­son ziet geen reden om zijn zaak met voorrang te behandelen.

Buitenland

Kieswet Democraten strandt in Senaat

Een wetsvoorstel om op federaal niveau het Amerikaanse kiesstelsel te hervormen is dinsdagavond tot grote teleurstelling van de Democraten gestrand in de Senaat.

Buitenland

Hongaarse ambassadeur hekelt hedendaags liberalisme

„Alwéér is er een goed georganiseerde hysterie rond Hongarije”, schrijft de Hongaarse ambassadeur in Nederland, András Kocsis, in een verklaring.

Buitenland

Taliban rukt op in Afghanistan

De taliban hebben de afgelopen dagen nieuwe offensieven gelanceerd in Afghanistan.

Buitenland

Eerste Hongkonger staat terecht voor overtreden veiligheidswet

De eerste Hongkonger staat woensdag terecht voor het overtreden van de omstreden veiligheidswet in de Chinese regio. Tong Ying-kit kan een levenslange celstraf krijgen omdat hij met een motor inreed op agenten en een protestvlag bij zich droeg.

Buitenland

VS halen Iraanse nieuwssites uit de lucht

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft voor enkele uren ruim 33 websites van onder meer de Iraanse staatsmedia geblokkeerd en de controle overgenomen.

Buitenland

Deadline in zicht voor EU-burgers die in VK blijven wonen

EU-burgers in het Verenigd Koninkrijk krijgen een formele waarschuwing als ze te lang wachten met het aanvragen van een verblijfsstatus. De deadline om dat te regelen is over een week, schrijven Britse media. Inwoners van EU-landen kunnen bijvoorbeeld hun recht op gratis gezondheidszorg verliezen als ze zich niet tijdig melden om zo’n ‘settled status’ te krijgen.

Buitenland

Inwoners grensstreek Gaza kunnen in mobiele bunker schuilen

Schuilkelders en versterkte kamers beschermen Israëliërs in de grensstreek tegen projectielen uit de Gazastrook. Daar komen nu ook mobiele bunkers bij.

Buitenland

Surinamers gooien jaarlijks 130 miljoen plastic flessen weg

Suriname is een prachtig land, dat voor 88 tot 93 procent is bedekt met ongerept regenwoud.

advertorial

Hoe financier ik anno 2021 mijn zakelijke vastgoed?

Voor ondernemers kan het best lastig zijn om hun vastgoed gefinancierd te krijgen. Banken zijn sinds de kredietcrisis van 2008 niet meer zo gul met het verstrekken van leningen voor commercieel vastgoed, zeker niet voor de -vanuit het perspectief van een bank- kleinere bedragen. Daar kwamen ook de oprichters van Mogelijk Vastgoedfinanciering achter.