Buitenland

Buitenland

Hongkong legt zich jaar na veiligheidswet het zwijgen op

Burgers in Hongkong leggen zichzelf meer dan een jaar na de ingrijpende veiligheidswet en een eerste veroordeling het zwijgen op. „Maar we moeten ons de mond niet laten snoeren”, zegt oud-
politica Emily Lau.

5 foto's
Buitenland

Een jaar na de explosie is Beiroet een schim van zichzelf

Toen een explosie met de kracht van een kleine atoombom Beiroet aan stukken scheurde, een jaar geleden, werd al snel duidelijk dat het land blijvend verlamd zou raken.

Buitenland

Hoofdbrekens over lage Britse coronacijfers

Britse experts breken zich het hoofd over het feit dat steeds minder nieuwe coronabesmettingen in het land worden vastgesteld.

Buitenland

Coronapas verplicht in New York

De Amerikaanse stad New York maakt het tonen van een vaccinatiebewijs verplicht als mensen binnenactiviteiten willen doen.

Buitenland

Doden bij bosbranden Albanië en Kosovo, Nederland stuurt heli

Bij bosbranden in Albanië en Kosovo zijn twee mensen omgekomen. Nederland heeft toegezegd blushelikopters te sturen na een hulpverzoek van de Albanese minister van Defensie Niko Peleshi.

Buitenland

Loekasjenko’s eindeloze tentakels

Marteling, moord, jarenlange opsluiting. Het regime van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko probeert zijn macht te behouden door steeds hardere repressie.

Buitenland

Taliban claimen verantwoordelijkheid voor aanval op huis minister

De Taliban hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een bloedige aanval op de woning van de waarnemend minister van Defensie van Afghanistan. Die overleefde de aanslag, maar er vielen wel zeker acht doden. Ook raakten twintig mensen gewond.

Buitenland

Gebrek aan wind helpt brandweer bij strijd tegen brand Athene

De Griekse brandweer zegt flinke vooruitgang te boeken bij de strijd tegen een grote natuurbrand ten noorden van Athene. Het vuur heeft geleid tot enorme rookontwikkeling en inwoners van de hoofdstad kregen woensdag het dringende advies om binnen te blijven.

Buitenland

VS bezorgd over berichten kaping tanker bij Emiraten

De Verenigde Staten zeggen zich grote zorgen te maken over de mogelijke kaping of inbeslagname van een tanker voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is het echter „te vroeg” om een ​​oordeel te vellen.

Buitenland

Branden Turkije houden aan, Duits stel omgekomen bij vluchtpoging

Delen van Zuid-Europa en Turkije worden nog steeds geteisterd door extreme hitte en natuurbranden. Turkse media berichten dat een Duits-Turks stel dat om het leven kwam probeerde te vluchten voor het vuur. De lichamen van de man en de vrouw zijn aangetroffen bij hun woning in Manavgat, in de onder toeristen populaire provincie Antalya. De Duitse autoriteiten hebben hun dood nog niet bevestigd.

Buitenland

In Italië loop je niet met toiletpapier over straat

We kwamen zonder wc-papier te zitten. We hadden kennelijk niet voldoende gehamsterd tijdens de eerste coronagolf. Mijn vrouw vroeg of ik even wat rollen bij de supermarkt ging halen. Neem wel een tas mee, zei ze nog. Even later kwam ik terug met een groot pak onder mijn arm. „Waarom heb je dat niet in een tas gedaan”, zei ze verwijtend. Ze vond het niet gepast dat ik met wc-rollen over straat was gegaan.