Buitenland

Buitenland

Klimaatgezant Kerry: VS trots en nederig terug aan klimaattafel

„We zijn trots om terug te zijn”, zei de Amerikaanse klimaatgezant John Kerry maandag tijdens de door Nederland georganiseerde top over klimaatadaptatie. Hij benadrukte in zijn bijdrage dat het klimaat „een topprioriteit” is voor de nieuwe president Joe Biden. „Hij weet dat we ongekende maatregelen moeten nemen en weinig tijd hebben”, zei Kerry via een videoverbinding tegen premier Mark Rutte en andere wereldleiders die op afstand meeluisterden.

Buitenland

Einde aan verbod op transgenders in Amerikaanse leger

Het Witte Huis heeft een einde gemaakt aan het verbod voor transgenders om te dienen in het Amerikaanse leger. De ban was ingesteld door voormalig president Trump.

Buitenland

China en India weer slaags in grensgebied

Militairen uit India en China zijn weer slaags geraakt in het grensgebied in het Himalayagebergte. Aan beide kanten zouden gewonden zijn gevallen. Het Indiase leger spreekt over een „kleine confrontatie”.

Buitenland

Arabisch luchtruim heeft in Israël nieuwe beschermer

Het kan verkeren. Het hypermoderne raketschild dat Israël gebruikt om zich te verweren tegen projectielen vanuit de Gazastrook en Libanon, wordt binnenkort ook ingezet in de Golf.

Buitenland

Voordringen om een coronaprik te krijgen, in Spanje lijkt dat een rage

Eerst waren het burgemeesters, toen regionale autoriteiten en nu ook de legertop. De gevallen van machtsmisbruik om je voor je beurt in te enten tegen corona rijzen de pan uit in Spanje.

Buitenland

Ruim 3300 aanhangers Navalni opgepakt

Tijdens de betogingen ter ondersteuning van de gevangengenomen Kremlin-criticus Aleksej Navalni zaterdag in Rusland heeft de politie meer dan 3300 demonstranten gearresteerd. Dat meldt de protestmonitorgroep OVD-Info zondag.

Buitenland

Strijdende partijen Jemen hervatten onderhandelingen

Vertegenwoordigers van de opstandige Houthi’s en de door Saudi-Arabië gesteunde regering van Jemen hebben zondag de onderhandelingen over een gevangenenruil hervat. Dat gebeurde in de Jordaanse hoofdstad Amman, onder meer op aandringen van de Verenigde Naties.

Buitenland

Verenigde Arabische Emiraten openen ambassade in Tel Aviv

De regering van de Verenigde Arabische Emiraten heeft ingestemd met de vestiging van een ambassade in Israël. Dat heeft zij zondag via Twitter bekendgemaakt. De VAE en Israël kwamen in augustus overeen de onderlinge betrekkingen te normaliseren.

Buitenland

„Hongarije wil christelijke erfenis niet opgeven”

Het gaat goed tussen Nederland en Hongarije. En toch gaat het ook helemaal niet goed. De Hongaarse minister Szijjarto kan zijn collega’s in West-Europa er niet van overtuigen dat „democratie en vrijheid bij ons in het bloed zit.”

Buitenland

Week 3 in beeld: Avondklok, inauguratie en donkere wolken

De webredactie van het Reformatorisch Dagblad selecteert elke week een reeks bijzondere, opvallende en indrukwekkende foto’s uit de honderden foto’s die ze onder ogen kreeg.

Buitenland

Russische politie laat vrouw Navalni vrij

De echtgenote van de Russische oppositieleider Aleksej Navalni is vrijgelaten nadat ze eerder op de dag was opgepakt bij demonstraties in Moskou tegen de detentie van haar man, melden Russische media. Naast Joelia Navalni werden verspreid over Rusland ten minste 1908 actievoerders opgepakt, meldde monitorgroep OVD-Info

Advertorials

advertorial