De Duikenburg neemt Echtelds hotel-restaurant over
Het is niet alleen kommer en kwel in de christelijke horecawereld. Dinsdag meldden de eigenaren van restaurant De Duikenburg in Echteld dat ze het 750 meter verderop gelegen hotel-restaurant Van Balveren hebben overgenomen.
Mede-eigenaar Coen Speksnijder: „We zien de overname als een verlengstuk van De Duikenburg. De vele bruiloftsgasten en vergadergasten die wij mogen ontvangen kunnen nu aan het einde van de straat blijven slapen. Ook mist Echteld al jaren een goed à-la-carte-restaurant om te lunchen en te dineren. Door dit te realiseren kunnen we ook de vele toeristische bezoekers die ieder jaar afreizen naar de Betuwe verwelkomen.”
De komende maanden wordt het pand grondig verbouwd. Bouwvakkers zullen de buitenzijde renoveren en een nieuw terras aanleggen. „Alle 21 hotelkamers worden ingericht in boutique stijl en het restaurant krijgt een eigentijdse inrichting”, aldus Speksnijder.
Rond april 2022 gaat het onder een nieuwe naam open: hotel-restaurant BAL. Een knipoog naar de historische naam.
De eigenaren laten via een serie filmpjes op het Instagramkanaal zien hoe de verbouwing verloopt. „We hopen dat we met deze serie anderen kunnen inspireren en liefde voor de horeca kunnen overbrengen, zelfs in een lockdown en moeizame tijden voor de horeca”, aldus Hannah Speksnijder.
Vertrouwen
Andere horecagelegenheden sluiten vanwege de coronacrisis de deuren. Hoe kan het dat De Duikenburg juist uitbreidt? Coen Speksnijder legt uit dat meespeelt dat de drie eigenaren allemaal jong zijn. Zwager Hemmy de Heus en het echtpaar Speksnijder-De Heus zijn dertigers. „We hebben vertrouwen in de toekomst en gaan ervan uit dat de rust op een gegeven moment weer terugkeert in horecaland. Voor dat moment willen wij klaar zijn.”
Nu krijgen medewerkers van De Duikenburg regelmatig de vraag of stellen en kleine gezelschappen ook welkom zijn. „Dus bijvoorbeeld een etentje voor twee of acht personen. Tot nu toe moesten wij die teleurstellen. Maar als straks hotel-restaurant BAL open is, kunnen wij die mensen daarnaartoe verwijzen.”
Met de overname van hotel-restaurant van Balveren doen de eigenaren eigenlijk aan risicospreiding, zegt Coen Speksnijder. „We hebben nu meerdere facetten van de horeca binnen één dorp in handen: een à-la-carte-restaurant, een hotel en een partycentrum. Bij verscherping van de coronamaatregelen zie je dat het partycentrum als eerste stil komt te liggen. Met het hotel en het restaurant kun je dan nog wat hopelijk.”
Partycentra
Speksnijder denkt niet dat het voor partycentra in Nederland een aflopende zaak is. Hij herkent in de reactie van de weddingplanners Riezebosch en De Groot dat de groepsgrootte wel kleiner is geworden. „Partijen met 350 personen of meer hebben we bijna niet meer, terwijl dat tien jaar geleden heel normaal was. Maar feesten met 250 personen hebben we vaak en ik geloof ook niet dat die zullen verdwijnen. We krijgen nog steeds veel aanvragen voor dergelijke partijen.”