Binnenland

Geen kerk op terrein Slabbecoornpolder

Er komen waarschijnlijk geen kerk en bedrijfswoning op het nieuwe bedrijventerrein Slabbecoornpolder in Sint Maartensdijk. Toch zijn er volgens de commissievergadering dinsdagavond nog mogelijkheden.

Van onze correspondent
1 December 2004 09:58Gewijzigd op 14 November 2020 01:56

Het college acht zich verplicht een ruim 10.000 euro kostend onderzoek uit te laten voeren door het stedenbouwkundig bureau RBOI. Dat onderzoek start deze maand en moet in mei volgend jaar leiden tot een definitief advies.

In een overleg met de gemeente heeft gedeputeerde H. van Waveren inmiddels laten weten dat hij het opstellen van de bestemmingsplanherziening voor wat betreft het kerkgebouw, een verspilling van gemeenschapsgeld vindt. Het vestigen van een kerk op een bedrijventerrein is in het streekplan namelijk volledig uitgesloten. Woningen voor particuliere doeleinden op een bedrijventerrein worden slechts bij zeer hoge uitzondering toegestaan. „Een zinloze oefening”, oordeelde G. Hoek (VVD) over de plannen.

Het college van B en W heeft van meet af aan de haalbaarheid van beide plannen in twijfel getrokken. Op aandringen van de gemeenteraad, en met name de SGP, ging het college echter overstag en onderzocht het de planologische mogelijkheden bij Gedeputeerde Staten. Ondanks het negatieve advies van de provincie wordt het onderzoek verder uitgevoerd.

De kans op een positieve afloop voor de familie Bogert, die met een groot gezin een bedrijfswoning op het terrein wil betrekken, lijkt klein geworden nu het nabijgelegen Delta Glass uitbreidingsplannen heeft, waardoor de milieunormen nog meer onder druk komen te staan. „Een forse belemmering”, aldus J. Oudesluijs (PvdA), zelf ook een verklaard tegenstander van de bedrijfswoning. Veel zal afhangen van de onderbouwing van de plannen van Bogert, zo stelde W. Mol (ChristenUnie).

Bogert maakte tijdens de vergadering dinsdagavond gebruik van het spreekrecht en stelde de gemeente alvast een forse schadeclaim in het vooruitzicht als hij in het gelijk wordt gesteld en toch de woning bij zijn aannemersbedrijf mag betrekken. De door hem gemaakte juridische kosten worden dan op de gemeente verhaald.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer