Kwarkpudding met rood fruit
Tientallen lezers stuurden de afgelopen maanden hun favoriete krantenrecept in voor de jubileumserie (die overigens nog heel even doorloopt). Wat aan de inzendingen opvalt, is dat er niet of nauwelijks toetjes tussen zitten. Dat kan drie dingen betekenen: zelf een pudding, bavarois of appelcrumble maken is uit de gratie geraakt. Of er staan niet genoeg recepten voor een feestelijke afsluiting van de maaltijd in de krant. Of, wat natuurlijk ook nog kan, ze zien er te ingewikkeld of bewerkelijk uit. Want de inzendingen voor deze serie hebben als grootste gemene deler dat ze allemaal betrekkelijk eenvoudig te maken zijn.
Dat laatste geldt voor deze kwarkpudding ook. Er gaan geen exotische ingrediënten in en het is niet veel werk. De enige hobbel is –misschien– het gebruik van gelatineblaadjes. Die zijn onmisbaar om de pudding mooi op te laten stijven. Wie weinig ervaring heeft met het gebruik van gelatine hikt er misschien even tegenaan. Maar er kan eigenlijk niet echt iets misgaan als alle stappen in de juiste volgorde worden afgehandeld. Eerst de blaadjes weken, ze daarna oplossen in warme vloeistof. En dat mengsel vervolgens weer af laten koelen vóór het wordt toegevoegd aan de kom met kwark en room. Het opstijven is daarna een kwestie van tijd.