Maison van den Boer dicht bij akkoord om bankroet te voorkomen
Cateraar Maison van den Boer is naar eigen zeggen dicht bij een akkoord met schuldeisers waarmee een faillissement wordt afgewend. Verschillende leveranciers hadden eerder een bankroet aangevraagd, nadat het Brabantse bedrijf door de coronacrisis vrijwel alle inkomsten zag wegvallen. Die aanvraag zetten ze echter niet door, zegt een woordvoerder van Maison van den Boer.
Leveranciers, waaronder uitzendbureaus, kregen van Maison van den Boer het dringende verzoek een groot deel van hun vorderingen weg te strepen. Enkele partijen gingen daar in eerste aanleg niet mee akkoord, maar gingen na hun faillissementsaanvraag toch weer om tafel met de cateraar. Als er een overeenkomst is, zal een speciale commissie toezicht houden op uitbetaling aan schuldeisers.
De cateraar zou dit jaar voor grote evenementen, zoals kunstbeurs Tefaf en SAIL, voor eten en bediening zorgen. Door lockdownmaatregelen gingen die opdrachten niet door, waardoor de inkomsten met 90 procent daalden.
Eerder maakte het bedrijf, dat 300 medewerkers heeft, bekend 140 van de vaste personeelsleden te ontslaan en tijdelijke contracten niet te verlengen. Een akkoord met schuldeisers zou geld vrijmaken voor een sociaal plan. Met datzelfde doel voor ogen verkoopt Maison van den Boer zijn onderdeel voor catering in de zorg. Door dit winstgevende dochterbedrijf af te stoten vult het bedrijf ook zijn kasmiddelen aan.