Tweede Week Zonder Vlees van start
Een week lang, vanaf maandag, geen vlees (en vis) eten en in plaats daarvan de plantaardige keuken ontdekken. Dat moet Nederland bewust maken van het positieve effect van minder vlees consumeren. Initiatiefnemer Isabel Boerdam hoopt voor deze tweede editie op 50.000 deelnemers (vorig jaar 33.000). Iedereen kan meedoen, van consument tot supermarkt, van school tot pompstation en van kantine tot restaurant.
De gemiddelde vleeseter consumeert 110 gram per dag. Een jaar lang elke week één vleesloze dag bespaart 6 kilo vlees en zo’n 1000 liter water (nodig voor de productie).
Deelnemers krijgen een magazine met vleesloze recepten en weetjes. Ook is er promotiemateriaal voor supermarkten, bedrijfskantines en er zijn lespakketten voor scholen.
Volgens Boerdam, ook vegetarisch blogger, is de boodschap van de eerste editie wel blijven hangen. Na een half jaar zijn alle deelnemers nog eens ondervraagd. „Daarbij zei 47 procent structureel minder vlees te eten.”