Brand bij vleesbedrijf Coevorden aangestoken
De brand van eind mei in vleesverwerkingsbedrijf Visser’s Meat Group in Coevorden is aangestoken. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.
De brand trok de aandacht omdat de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) een week eerder bekendmaakte dat zij een Coevordens vleesverwerkingsbedrijf had gesloten. Er waren 125 kilo bedorven vlees en bevuilde werktuigen en gereedschappen aangetroffen. De VWA wil om privacyredenen de naam van het bedrijf niet bekendmaken, maar uit diverse bronnen, waaronder het vakblad Meat Business, blijkt dat het om Visser’s Meat Group moet gaan. Eigenaar J. Visser van Visser’s Meat Group ontkende eerder dat het om zijn bedrijf ging.
De politie legt nog geen verband tussen de actie van de VWA en de brandstichting. „Het zijn twee aparte onderzoeken. Wij maken ook niets bekend over gevonden sporen. We hebben nog geen verdachten op de korrel”, laat een politiewoordvoerder weten. Ook een woordvoerder van het openbaar ministerie kan nog niet zeggen of de brandstichting het onderzoek naar het vleesverwerkingsbedrijf in Coevorden beïnvloedt.
Het is overigens niet de eerste keer dat de onderneming met de VWA te maken heeft. Het afgelopen jaar heeft de VWA diverse keren proces-verbaal opgemaakt tegen de vleeswarenproducent.