Consument

Op blote voeten lopen

Een buurman die op blote voeten een brief post. Een jonge vrouw verderop in de straat die zelfs met blote voeten achter het stuur stapt. Op blote voeten lopen is helemaal in. Maar is het ook gezond?

Janneke van Reenen
15 September 2017 16:01Gewijzigd op 16 November 2020 11:29
beeld Nakefit
beeld Nakefit

1 Op blote voeten lopen moet je leren. Wie het vrijwel nooit doet, mist in het begin de steun van schoen of slipper en zal zonder schoeisel juist na een poosje vermoeide voeten en misschien zelfs kramp krijgen. Zonder schoenen moeten voeten harder werken. Dat is niet per se slecht nieuws, want het gevolg zijn sterkere spieren en een toenemende bloedcirculatie. Vooral dat laatste is goed nieuws voor mensen met (beginnende) spataderen. Blote voeten zijn sterke voeten, met als gevolg een beter evenwicht. Ook als je weer schoenen aantrekt.

2 Toch zijn er ook minpuntjes te noemen, en met name diabetespatiënten moeten uitkijken. Doordat ze vaak minder gevoel in hun voeten hebben, lopen ze extra kans zich te bezeren aan scherpe voorwerpen. Juist bij deze groep mensen is dat extra vervelend, want wonden genezen slecht. Aan de andere kant zijn blote voeten ook een oplossing voor voetkwaaltjes. Een schoen is een vochtige, warme en vaak knellende omgeving die problemen zoals schimmel en eksterogen in stand houdt.

3 De angst om in iets vies of scherps te trappen, weerhoudt veel mensen ervan hun slippers uit te doen. Voor hen is er nu de Nakefit, een soort pleister die je op de onderkant van je voet kunt plakken en aan het eind van de dag makkelijk weer kunt verwijderen. De Italiaanse uitvinding zorgt voor meer grip, houdt de hitte van gloeiend heet asfalt tegen en blijft zelfs tijdens een zwempartij netjes zitten. Nakefit is een wegwerpproduct dat per setje een paar euro moet gaan kosten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer