Buitenland
TCC: VN-genderwaakhond gaat boekje te buiten

De VN-expert seksuele diversiteit neemt zijn taak veel ruimer op dan hij volgens het mandaat van de Verenigde Naties zou mogen doen.

Redactie buitenland
VN-hoofdkwartier in Genève. beeld AFP, Martial Trezzini
VN-hoofdkwartier in Genève. beeld AFP, Martial Trezzini

Dat verwijt heeft Henk-Jan van Schothorst van de Transatlantic Christian Council (TCC) woensdagmiddag geuit tegen de VN-expert, prof. Vitit Muntarbhorn.

Muntarbhorn werd in november door de VN aangesteld als ‘genderwaakhond’. De Thaise hoogleraar heeft een programma van vijf punten, dat neerkomt op aanvaarding van seksuele oriëntatie en genderidentiteit (SOGI). In december bleek er ook binnen de Algemene Vergadering van de VN verdeeldheid over het mandaat.

De TCC was vanmiddag vertegenwoordigd op een consultatie bij de VN in Genève. Van Schothorst sprak daar over „conflicterende wereldbeschouwingen.” Hij vroeg de VN-expert of hij bereid was respect te tonen voor verschillende religieuze visies op seksualiteit, omdat Muntarbhorn juist zegt te streven naar „inclusieve religieuze interpretaties” die ruimte bieden aan seksuele diversiteit.

Van Schothorst vreest dat het „recht van een kind om een vader en een moeder te hebben in een natuurlijk gezin” in gevaar komt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer