Economie

Ook Wall Street levert in

NEW YORK (ANP). De aandelenbeurzen in New York koersten dinsdag halverwege de sessie in het rood. Daarmee volgde Wall Street het voorbeeld van Europa waar eerder stevige minnen op de koersborden verschenen. Beleggers verwerkten onder meer tegenvallende macrocijfers uit China. Die voedden ook de zorgen over de staat van de internationale economie.

3 May 2016 19:59Gewijzigd op 16 November 2020 03:18

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,6 procent lager op 17.779 punten. De bredere S&P 500 verloor 0,7 procent en stond op 2066 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,7 procent omlaag tot 4783 punten.

Halliburton verloor ruim 4 procent. De oliedienstverlener zag zijn verliezen in het eerste kwartaal van het jaar op jaarbasis bijna verviervoudigen. Het bedrijf zuchtte onder de aanhoudende malaise op de oliemarkt en moest bovendien hoge kosten maken in verband met de mislukte overname van branchegenoot Baker Hughes.

Verzekeraar American International Group (AIG), dat aflopen kwartaal ook in de rode cijfers dook, verloor 1,1 procent. AIG wijt het verlies onder meer aan de onrust die de afgelopen maanden de financiële markten beheerste.

Farmaceut Pfizer won 3,2 procent. De medicijnenverkoper heeft na een zeer goed eerste kwartaal zijn prognoses opgeschroefd voor de omzet en winst over het hele jaar.

Zorgdienstverleners IMS Health (min 6,8 procent) en Quintiles Transnational (min 7,4 procent ) gingen in de uitverkoop nadat de bedrijven aankondigden hun krachten te bundelen. De samensmelting, die volledig via aandelenuitruil zal plaatsvinden, levert een fusiebedrijf op met een waarde van meer dan 23 miljard dollar.

Ook stonden automakers in de schijnwerpers. Het aandeel General Motors leverde 1 procent in, nadat het bedrijf afgelopen maand in de VS minder auto’s verkocht dan een jaar eerder. Ook Ford (min 1 procent) deed een stap terug, ondanks een stijgende verkoop in het thuisland. Voor het aandeel Fiat Chrysler resteerde een min van 2,1 procent, ondanks dat het de verkoopverwachtingen wist te overtreffen.

Amerikaanse olie werd 2,7 procent goedkoper op 43,60 dollar per vat. Brentolie zakte 1,8 procent in prijs tot 45,02 dollar per vat. De euro werd voor 1,1533 dollar verhandeld, tegen 1,1516 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer