Economie

„Minder multiresistente bacteriën in kippenvlees”

Het aantal multiresistente bacteriën in en op kippenvlees in de Nederlandse supermarkten is flink gedaald. Dat meldt de NOS op basis van onderzoek van het Amphia Ziekenhuis in Breda.

Redactie digitale medias
5 December 2015 19:42Gewijzigd op 15 November 2020 23:51
beeld ANP
beeld ANP

De onderzoekers keken naar bacteriën die door toedoen van het enzym ESBL ongevoelig zijn voor de werking van voor mensen belangrijke antibiotica. In juni en juli bevatte 47 procent van het kippenvlees uit vier verschillende supermarktketens ESBL-bacteriën. Dat is een fikse daling ten opzichte van 2013/2014. Toen bevatte nog 84 procent van de geteste kippenvleesmonsters multiresistente bacteriën. De daling komt door een sterke afname van het antibioticagebruik in de intensieve veeteelt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer