Economie

Rode borden op Wall Street

NEW YORK (ANP). De beursgraadmeters in New York stonden dinsdag halverwege de handelsdag op verlies. Nu de stroom aan bedrijfscijfers iets is afgezwakt, leken beleggers voor even pas op de plaats te maken. Wel verwerken de markten weinig verrassende cijfers over fabrieksorders. Ontbijtgranenmaker Kellogg gaf een kijkje in de boeken.

4 August 2015 19:45Gewijzigd op 15 November 2020 20:51

Omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent lager op 17.570 punten. De S&P 500 verloor 0,1 procent en stond op 2096 punten. Technologiebeurs Nasdaq noteerde ook een min van 0,1 procent op 5111 punten.

De fabrieksorders in de Verenigde Staten zijn in juni met 1,8 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. De toename is conform de gemiddelde voorspelling van economen. In mei namen de Amerikaanse fabrieksorders met een herziene 1,1 procent af. Eerder werd voor die maand een daling van 1 procent gemeld. Exclusief transportmiddelen nam de orderinstroom 0,5 procent toe.

Het aandeel Kellogg won 2,6 procent. De voedselfabrikant zag net als in het eerste kwartaal zowel de omzet als winst dalen, vooral door negatieve wisselkoerseffecten. Ondanks de krimp voldeden de resultaten aan de verwachtingen van analisten.

Ook telecomprovider Sprint kwam met resultaten naar buiten. Het bedrijf kondigde tevens aan dat zijn financieel topman zal aftreden. Het aandeel Sprint won 4,6 procent.

Biotechnologiebedrijf Baxalta stond in de belangstelling na een overnamebod. Branchegenoot Shire zou 30 miljard dollar neer willen leggen voor de onderneming, die daar zelf niet op zit te wachten. Het aandeel Baxalta stond krap 15 procent hoger. Shire zag zijn beurswaarde met 6,5 procent dalen.

In afwachting van de kwartaalresultaten van Walt Disney, dat nabeurs de boeken opent, koerste het aandeel 0,6 procent hoger. Verwacht wordt dat het concern na verschillende sterke kwartalen ook deze keer met goede cijfers naar buiten komt.

De euro was 1,0953 dollar waard, tegen 1,0956 dollar bij het Europese slot. Een vat Amerikaanse olie werd 1,6 procent duurder op 45,92 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent meer op 50,10 dollar per vat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer