Kerk & religie

De Driehoek stopt met maatschappelijk werk GKV

De christelijke stichting de Driehoek in Zwolle beëindigt per 1 januari 2016 haar activiteiten als organisatie voor kerkmaatschappelijk werk.

Redactie kerk
9 July 2015 11:38Gewijzigd op 15 November 2020 20:20
Beeld De Driehoek
Beeld De Driehoek

De Driehoek werkt vooral binnen de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV). De organisatie biedt hulp aan gemeenteleden die problemen ervaren op onder meer het gebied van relaties, werk, vragen rondom geloof en eenzaamheid en heeft jaarlijks rond de vierhonderd cliënten, aldus Ineke van Dongen. „De kracht zit in de identiteitsgebonden, laagdrempelige zorg. Dat houdt nu helaas op.”

Geen quotumadvies meer

De Driehoek werd tot en met 2014 voor een belangrijk deel bekostigd door de diaconieën van dit kerkgenootschap. In oktober 2014 besloot het deputaatschap diaconale zaken van de GKV geen quotumadvies (richtbedrag per lid) meer te geven aan de diaconieën van de GKV. De Driehoek heeft daarop zelf een beroep gedaan op de kerken om de hulpverlening voort te kunnen zetten. Zij had daarvoor de financiële steun nodig van 60 procent van de kerken. Dit percentage is niet gerealiseerd.

„We bleven steken op een kleine 40 procent van de kerken”, zegt van Dongen. „Dat kostte veel inspanning. Bovendien is de ontwikkeling in de zorg dat er steeds meer regionaal wordt gewerkt. Dat kunnen wij als kleine, landelijke organisatie niet bieden.”

Cliënten die na 1 januari 2016 nog behandeling nodig hebben zullen worden doorverwezen naar andere instellingen. De Driehoek blijft als werkmaatschappij van Lelie zorggroep werkzaam als organisatie voor bedrijfsmaatschappelijk werk.


Lees ook:

GKV wijzigen financiering De Driehoek

De Driehoek fuseert met Lelie zorggroep

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer