Buitenland

„Mozzarella is beste kaas voor pizza”

ROME (ANP). Mozzarella is de beste kaassoort om pizza mee te maken. Dit blijkt uit vergelijkend wetenschappelijk onderzoek, zo meldde het Italiaanse persbureau ANSA dinsdag. Bij de proeven zijn, naast andere Italiaanse kaassoorten zoals Provolone, ook onder meer de Nederlandse Edammer, de Engelse Cheddar en de Zwitserse Gruyère en Emmentaler gebruikt.

26 August 2014 20:15Gewijzigd op 15 November 2020 12:33

Maar mozzarella blinkt uit niet alleen door de smaak, maar ook door de „perfecte manier van smelten” en de interactie met de andere ingrediënten. Edammer daarentegen valt af door een „gebrek aan elasticiteit”.

Het onderzoek is gedaan door de universiteit in het Nieuw-Zeelandse Auckland. „Wij Italianen wisten het natuurlijk al”, aldus ANSA.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer