Economie

„Kwaliteit van oliebollen is weer slecht”

De kwaliteit van de Nederlandse oliebollen is dit jaar opnieuw ver onder de maat.

ANP
29 December 2003 10:11Gewijzigd op 14 November 2020 00:50
ROTTERDAM - Hoewel de kwaliteit van oliebollen volgens de uitkomsten van de nationale oliebollentest veel te wensen overlaat, zijn er ook bakkers die ze wel goed weten te bakken. De kraam van Richard Visser aan de Rotterdamse Heemraadsingel kwam in de AD-
ROTTERDAM - Hoewel de kwaliteit van oliebollen volgens de uitkomsten van de nationale oliebollentest veel te wensen overlaat, zijn er ook bakkers die ze wel goed weten te bakken. De kraam van Richard Visser aan de Rotterdamse Heemraadsingel kwam in de AD-

Dat blijkt uit de jaarlijkse nationale oliebollentest die het Algemeen Dagblad samen met het Centrum voor Smaakonderzoek heeft gehouden. Slechts een op de drie bakkers krijgt een voldoende.

De krant onderzocht oliebollen van 72 bakkers en kramen verspreid door heel Nederland. De resultaten van de test werden in de krant van zaterdag gepubliceerd. Het Centrum voor Smaakonderzoek deelde slechts 24 keer een voldoende uit. De overige 48 bakkers zakten voor de test.

In tien gevallen voldeden de oliebollen niet aan de minimale eisen van de Warenwet. Zo serveerde een kraam oliebollen die niet gaar waren en bakten verschillende andere kramen te lang door met oud vet.

De kraam van Richard Visser aan de Rotterdamse Heemraadsingel komt als beste uit de bus. Hij kreeg als enige bakker een 10 voor zijn oliebollen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer