Binnenland

„Poep op vlees gevolg goedkope productie”

AMSTERDAM (ANP). Poep op vlees is een consequentie van het systeem dat door de industrie zelf is ontwikkeld om zo goedkoop mogelijk te produceren. Dat zegt een woordvoerster van voedselwaakhond Foodwatch. „We zijn niet verbaasd dat het gebeurt, maar dat maakt het niet minder onacceptabel. De veiligheid voor consumenten zou altijd voorop moeten staan.”

4 September 2013 11:31Gewijzigd op 15 November 2020 05:38

Het tv-programma Zembla meldde dinsdag na eigen onderzoek dat veel vlees uit slachthuizen besmet is met bacteriën die in darmen voorkomen zoals E.coli. De toezichthouder Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) schiet volgens Foodwatch tekort. „Het budget van de NVWA om de industrie te controleren, wordt ook iedere keer minder.”

De voedselwaakhond, die voor de belangen van consumenten opkomt, pleit voor een andere inrichting van het systeem om voedsel te produceren. „Kwaliteit moet het belangrijkste zijn. Als iedereen blijft strijden om de laagste prijs, blijf je dit soort schandalen houden.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer