Amaryllis
De Nederlandse topdesigners brengen hulde aan het bruidspaar. Ze doen dat in de etalage van De Bijenkorf in Amsterdam.
De Bijenkorf bevindt zich zaterdag 2 februari op een strategisch punt: tussen de Nieuwe Kerk en de Beurs van Berlage. Voor elke ontwerper -acht in totaal- is de amaryllis het sleutelwoord. Zo richt een architecte zich op het huwelijksbed en plaatst zij vaasjes bloemen onder dat bed die met elkaar weer een weelderig dekbed vormen. Vanaf 25 januari om 18.00 is een en ander te zien in de etalages van De Bijenkorf in Amsterdam.
Maximalisander
DELFT - De Nederlandse Speciaal Drukkerijen in Delft hebben een Maximalisander ontwikkeld. Dit is een speciaal relatiegeschenk, te zien op www.maximalisander.com. De Maximalisander is een massief zilveren munt, die in beperkte oplage is verschenen, met erop een beeltenis van het huwelijkspaar.
Nijdig
DRACHTEN - Het Noord-Nederlands Bureau voor Toerisme is nijdig over de promotiefilm die de Nederlandse overheid in ons land verspreidt ter gelegenheid van het huwelijk van prins Willem-Alexander met Máxima Zorreguieta. De provincies Friesland, Groningen en Drenthe ontbreken in de rolprent over het „weer o zo dappere landje beneden de zeespiegel.” Het bureau wil nu eigen promotiemateriaal de wereld insturen.
Berechting
AMSTERDAM - „Jorge Zorreguieta is medeschuldig aan de militaire dictatuur in Argentinië. Wij veroordelen hem, maar niet zijn dochter Máxima. Wij hopen dat hij ooit berecht zal worden, want wij zien hem liever in de gevangenis dan op bezoek in Nederland.” Dat zei Enriqueta Estela Barnes de Carlotto, presidente van de mensenrechtengroep Grootmoeders van de Plaza de Mayo in Argentinië, gisteren tijdens een persconferentie in Amsterdam. De Dwaze Grootmoeders eisen sinds jaar en dag de waarheid over de toestand van ongeveer 30.000 Argentijnen die tijdens het militaire regime (1976-1983) zijn verdwenen. Barnes de Carlotto (71) is samen met vice-presidente van de groep grootmoeders, Risa Tarlovsky de Roisinblit (82), op bezoek in Nederland. De Dwaze Grootmoeders behoren tot een groep mensenrechtenorganisaties waarvoor de Stichting Nationaal Geschenk Mensenrechten Argentinië sinds november geld inzamelt. De stichting haalde tot nu toe ongeveer 40.000 euro op, aldus schrijfster Mies Bouhuys, een van de initiatiefnemers. De actie zal tot in de zomer duren.