Buitenland

Voedselbureau: Slechte hygiëne riskant

Een slechte hygiëne in winkels en keukens is riskanter voor de gezondheid dan dierziektes of genetisch aangepast voedsel.

9 October 2003 11:09Gewijzigd op 14 November 2020 00:37

Veel mensen hebben daarvan een verkeerd beeld, zei directeur G. Podger van het Europese voedselbureau donderdag tijdens een ontmoeting met beleidsmakers in Brussel. „Consumenten denken dat hun voedsel goed is als ze het in de koelkast bewaren en in de magnetron stoppen. Als er dan toch iets mis blijkt, geven ze een ander de schuld. Dat is niet terecht”, zei Podger, die erkende dat het jaren zal duren voordat consumenten hun gedrag zullen veranderen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer