Groen & duurzaamheid

Groener met duurzaam voedsel

Diverse personen en organisaties zetten zich, ook in Nederland, in voor duurzamer voedsel. Ieder vanuit zijn eigen ideeën en achtergronden. Loopt de een warm voor de zorg voor water en bodem, een ander vindt het belangrijk dat producten niet van de andere kant van de wereld komen. Ook dierenwelzijn en een fatsoenlijk inkomen voor de boer kunnen een reden zijn om te kiezen voor duurzaam voedsel.

Machteld Brouwer

6 June 2012 09:21Gewijzigd op 14 November 2020 21:26
Duurzame bonen..
Duurzame bonen..

Biologische winkels, waar duurzame producten verkocht worden, staan echter niet bekend om hun lage prijzen. Daar stellen ze natuurlijk wel wat tegenover. Zo zijn biologische groenten niet bespoten met chemische bestrijdingsmiddelen. Daardoor is deze vorm van landbouw arbeids­intensiever dan de gangbare. Begrijpelijk dus, die hogere kosten.

Toch zijn er genoeg gezinnen en studenten die om deze reden niet voor biologische producten kiezen. Maar duurzaam hoeft niet altijd duurder te zijn. Er zijn genoeg alternatieven. In dorpen worden bijvoorbeeld langs de weg vaak goedkope, zelfgekweekte, producten verkocht.

Nog voordeliger is het om je eigen groenten en kruiden te kweken. Daarvoor hoeft alleen de moestuin maar in ere hersteld te worden. Dat kan zelfs in een kleine tuin. In bakken van 
1 vierkante meter, die op elk balkon passen, kun je op een gemakkelijke manier groente en kruiden kweken. Voor kinderen is dit erg leerzaam. Je bespaart op onder meer verpakking en transport van groenten. En je weet zeker dat je voedsel niet bespoten is.

www.duurzamereten.nl

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer