Bakkerskunst
Peter Remmelzwaal uit Katwijk mag zich in 2012 Beste Nederlandse Patissier noemen. Dinsdag won hij de Dutch Pastry Award tijdens de Bakkerij Dagen in Amsterdam.
Het thema voor de wedstrijd was Onderwaterwereld. Kandidaten moesten een showstuk maken van eetbaar materiaal. Remmelzwaal maakte een decoratief stuk van suiker. Het lijkt van glas en is meer dan 1 meter hoog. Remmelzwaal werkt bij Crème de la Crème in Zoeterwoude.
Hij werd eveneens uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer en ging er ook met de Publieksprijs van door. Tweede werd Sebastien Trudelle uit Namur (België) die ook de Design Award in de wacht sleepte. Derde werd Chiel Hogenboom uit Amsterdam.
Nederland werd tijdens de Bakkerij Dagen Europees Kampioen broodbakken. Aan het kampioenschap namen, behalve Nederland, Frankrijk en Denemarken, nog vijf andere Europese landen deel: Zwitserland, Italië, Spanje, Luxemburg en Portugal. De landen namen het tegen elkaar op in de categorieën brood, viennoiserie en showstuk. Het wedstrijdthema was ”Flora en Fauna”.
De gouden ”les Pellons d’Or”, zoals de titel officieel luidt, werd gewonnen door de leden van het Boulangerie Team, Wietse Schiere, Francois Brandt en Peter Bienefelt. De zilveren bokaal ging naar Frankrijk, de bronzen versie naar Denemarken.