Groen & duurzaamheid

Onderzoek: Water voor landbouw kan wel wat zouter

WAGENINGEN (ANP) – Waterschappen langs de kust denken in tijden van droogte soms te snel dat hun oppervlaktewater te zout is en dus schadelijk voor de landbouw. Ook hebben waterschappen verschillende ideeën over de waterkwaliteit die nodig is voor de landbouw. Dat blijkt uit onderzoek van Alterra, onderdeel van de Wageningen Universiteit.

14 July 2011 12:40Gewijzigd op 14 November 2020 15:49
Foto ANP
Foto ANP

„De maximumgrens van zout in water kan in sommige gevallen omhoog. Dat is niet zo schadelijk voor de gewassen als vaak wordt aangenomen”, aldus Lodewijk Stuyt van Alterra, die in opdracht van Rijkswaterstaat de levering van zoet water aan de landbouw door de verschillende waterschappen in kaart bracht. Hij richtte zich in het bijzonder op de kustprovincies, omdat die in tijden van aanhoudende droogte te maken hebben met te zout oppervlaktewater.

Waar het ene waterschap voor een bepaald gewas een maximumgrens aanhoudt van 200 milligram zout per liter, houdt het andere een grens aan van 600 milligram per liter.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer