Twee stichtingen gevangenenzorg gaan samen
Twee organisaties die zich met steun van kerken richten op de terugkeer van (ex-)gedetineerden in de maatschappij, gaan fuseren om hun werk efficiënter te kunnen doen.
Vanaf 1 juli zijn de stichting Exodus en de Interkerkelijke stichting tot bevordering van nazorg aan (ex-)gedetineerden (ISNA) actief onder de naam Exodus, zo hebben de organisaties vrijdag laten weten.
Exodus en ISNA zijn opgericht vanuit het justitiepastoraat (de geestelijk verzorgers binnen gevangenissen) van de protestantse en de rooms-katholieke kerken. Exodus biedt een intensief (woon)begeleidingsprogramma aan gedetineerden in de laatste fase van hun detentie. De ISNA ondersteunt en begeleidt vrijwilligers die nazorg en begeleiding bieden aan (ex-)gedetineerden en hun relaties.
Exodus heeft negen aangesloten huizen, met in totaal ruim 100 plaatsen. Bij deze stichting werken ongeveer 100 medewerkers en enige tientallen vrijwilligers. Binnen de ISNA zijn, verspreid over het land, vijftien nazorggroepen actief, waaraan 250 mensen en twee beroepskrachten zijn verbonden.