Binnenland

„Vermissing Milly te laat gemeld”

De politie in Dordrecht had eerder landelijk alarm moeten slaan na de vermissing van Milly Boele. „Wij weten uit ervaring dat een Amber Alert levensreddend kan zijn als het in de eerste uren na een vermissing wordt ingezet”, zei directeur Frank Hoen van het landelijk waarschuwingssysteem voor vermiste kinderen dinsdag.

Binnenlandredactie
16 March 2010 09:00Gewijzigd op 14 November 2020 10:06

Het 12-jarig meisje uit Dordrecht verdween vorige week woensdag. Een etmaal later werd alarm geslagen via Amber Alert. Hoen vindt dat regionale politiekorpsen moeten worden verplicht om direct na een vermissing van een kind contact op te nemen met het Korps landelijke politiediensten (KLPD). „Daar zitten de experts die kunnen beoordelen of er een Amber Alert moet worden gegeven”, aldus Hoen naar aanleiding van berichtgeving in het AD.Politiewoordvoerster Nicolette Bovenhorst van de politie Zuid-Holland-Zuid zei dinsdagmorgen dat de politie „achteraf gezien Amber Alert te laat heeft ingezet.” Ze wijst erop dat de politie „ervaring moet krijgen” met het waarschuwingssysteem. „Zo vaak speelt het gelukkig niet dat Amber Alert moet worden ingezet.” De politie zal een volgende keer „beter nadenken” over de inzet van het waarschuwingssysteem, aldus de woordvoerster.

Cruciaal is nu dat het meisje wordt gevonden, benadrukt de woordvoerster. „Daar doen we voor ons gevoel alles aan.” Tot dinsdagmorgen waren meer dan 200 tips binnen gekomen. De politie houdt „alle opties” open in de vermissingszaak.
VVD-Kamerlid Fred Teeven heeft demissionair minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie inmiddels gevraagd politiekorpsen te verplichten vermissingen van kinderen direct te melden aan het KLPD.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer