Economie

Voedselverspilling aangepakt

Voedselproducten en -experts kunnen in november en december ideeën aandragen bij het ministerie van Landbouw om voedsel­verspilling tegen te gaan.

Redactie politiek
29 October 2009 11:12Gewijzigd op 14 November 2020 09:00
DEN HAAG – Voedselproducten en -experts kunnen in november en december ideeën aandragen bij het ministerie van Landbouw om voedsel­verspilling tegen te gaan. Foto ANP
DEN HAAG – Voedselproducten en -experts kunnen in november en december ideeën aandragen bij het ministerie van Landbouw om voedsel­verspilling tegen te gaan. Foto ANP

Minister Verburg van Landbouw heeft dat woensdag bekend­gemaakt.TNO onderzoekt de vier beste plannen en helpt mee om die uit te werken tot businesscases die echt kunnen worden uitgevoerd.

Per jaar gooit de voedselketen (producenten, transporteurs, industrie, horeca, catering en retail) voor 2 miljard euro aan voedsel weg. Minister Verburg wil dat er in 2015 20 procent minder voedsel wordt verspild. De ideeën van het bedrijfsleven moeten daaraan een bijdrage gaan leveren.

De bewindsvrouw heeft gisteren met organisaties van boeren, de levensmiddelenindustrie, supermarkten en cateraars afgesproken dat er een groter aanbod moet komen van duurzaam geproduceerd voedsel. Niet alleen in de winkel, maar ook in restaurants en bedrijfskantines.

Een stuurgroep ziet toe op de uitwerking van de afspraken.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer