Voedselverspilling aangepakt
Voedselproducten en -experts kunnen in november en december ideeën aandragen bij het ministerie van Landbouw om voedselverspilling tegen te gaan.
Minister Verburg van Landbouw heeft dat woensdag bekendgemaakt.TNO onderzoekt de vier beste plannen en helpt mee om die uit te werken tot businesscases die echt kunnen worden uitgevoerd.
Per jaar gooit de voedselketen (producenten, transporteurs, industrie, horeca, catering en retail) voor 2 miljard euro aan voedsel weg. Minister Verburg wil dat er in 2015 20 procent minder voedsel wordt verspild. De ideeën van het bedrijfsleven moeten daaraan een bijdrage gaan leveren.
De bewindsvrouw heeft gisteren met organisaties van boeren, de levensmiddelenindustrie, supermarkten en cateraars afgesproken dat er een groter aanbod moet komen van duurzaam geproduceerd voedsel. Niet alleen in de winkel, maar ook in restaurants en bedrijfskantines.
Een stuurgroep ziet toe op de uitwerking van de afspraken.