Goed eten buiten de deur
Titel:
”De Telegraaf restaurantgids 2002/2003”
Auteur: Ton de Zeeuw
Uitgeverij: Bzztôh, Den Haag, 2002
ISBN 90 5501 968 2
Pagina’s: 256
Prijs: € 12,50. Eenieder heeft zo zijn voorkeuren, speciaal wanneer het restaurants betreft. Het ligt vaak aan de smaakverwachting en de sfeer van het moment.
Buitenshuis eten kan tegenvallen of boven verwachting zijn. Had de kok wel z’n dag, had je zelf wel je dag en waren de disgenoten wel aangenaam? Goede bediening is bovendien echt belangrijk. Kortom, legio factoren vormen de ingrediënten van een geslaagd etentje.
De nieuwe restaurantgids van De Telegraaf biedt een keuze uit meer dan 400 etablissementen in Nederland. Keurig gerangschikt op postcode en van een kort commentaar voorzien. Ook werd een soort sterren uitgedeeld door het eetteam onder leiding van de samensteller. Eén ster is een meer dan normale keuken. Vijf sterren zijn het maximum en die kregen acht restaurants toegekend. Namen zoals De Bokkedoorns en Kaatje bij de Sluis ontbreken natuurlijk niet, zij worden geklasseerd als superkeuken.
Maar er staan ook eenvoudiger adressen in die goed genoeg waren om genoemd te worden.
Handig is dat er prijzen vermeld worden, zodat de rekening achteraf niet een onaangename verrassing hoeft te zijn. De gids ziet er zakelijk, maar verzorgd uit. Wel een beetje saai.