Binnenland

Bewoners Sabina mogen echt blijven

Opnieuw opluchting onder de hoogbejaarde bewoners van verzorgingshuis Sabina in Oud-Beijerland: hun gedwongen verhuizing is definitief van de baan.

4 February 2009 11:15Gewijzigd op 14 November 2020 07:14

Nadat de voorzieningenrechter in Dordrecht medio november al bepaalde dat ze niet gedwongen hoeven te verhuizen naar ’s-Gravendeel werd die uitspraak gistermiddag in het hoger beroep bevestigd.De directie van Stichting Sabina van Egmont had hoger beroep tegen de uitspraak aangetekend. De directie wilde de bewoners voor enkele jaren in een leegstaand bejaardenhuis Immanuel onderbrengen, zodat er een nieuw bejaardencomplex in Oud-Beijerland gebouwd kon worden.

Woordvoerder N. van Kampen van het bewonerscomité dat zich namens de betrokkenen fel tegen de gedwongen verhuizing verzet heeft, toont zich blij en opgelucht. „Niettemin blijven we het een schande vinden dat je met een directie van zo’n instelling een dergelijk groot zakelijk conflict voor de rechter moet uitvechten.De manier waarop de directie met deze kwetsbare groep mensen heeft gesold is een regelrechte schande. Alsof het een stel dozen zijn die je even kunt verplaatsen.”

A. M. Weststrate, voorzitter van de raad van bestuur van de stichting, noemt de uitspraak „niet teleurstellend.” Hij benadrukt dat het altijd de voorkeur had de mensen in Oud-Beijerland tijdelijk vervangende woonruimte te bieden. „Daar bleken geen mogelijkheden voor en zo is de optie ’s-Gravendeel op tafel gekomen. De rechter heeft dat nu nog eens bevestigd, waardoor we in feite richting zorgkantoor en overheden een extra argument hebben voor extra financiën.”

Deze bladzijde kunnen we omslaan, we hebben een gezamenlijk belang om zo snel mogelijk een oplossing in Oud-Beijerland te vinden, financiën te vinden en een plek. We gaan zo snel mogelijk in overleg met alle partijen. Deze uitspraak is een extra motivatie om hard te gaan zoeken, iedereen heeft hetzelfde belang.”

Weststrate is blij dat er voor de bewoners een einde is gekomen aan een lange periode van onzekerheid. „Het is voor hen een opsteker waar ik ze mee feliciteer. Vanmorgen hebben ze gebak bij de koffie gehad.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer