Onderwijsprijs voor school Staphorst
Met een project over een Joods werkkamp tijdens de oorlog heeft de Prins Mauritsschool uit Staphorst de Overijsselse Onderwijsprijs gewonnen.
Het provinciebestuur van Overijssel maakte dat dinsdag bekend. Uit de zestien schoolprojecten die voor de prijs werden ingezonden, kwam die van de Prins Mauritsschool als beste uit de bus. „De kinderen reageerden bijzonder verheugd. De jury had waardering voor hun betrokkenheid bij het onderwerp en de uitstraling van het project in het dorp en op andere scholen”, aldus meester G. J. Westhoff.Westhoff besteedde in februari dit jaar met zijn klas, groep 7, aandacht aan het Joodse kamp Conrad bij Staphorst. Tijdens de oorlog brachten de Duitsers daar ruim 300 Joden onder. De leerlingen stonden stil bij hun geschiedenis. Na maandenlang zwaar werken en voedseltekorten werden de overlevenden via Westerbork afgevoerd naar Auschwitz en Sobibor.
Nu de Prins Mauritsschool de Overijsselse Onderwijsprijs op zak heeft, is hij automatisch genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. De winnaar daarvan wordt in maart volgend jaar in Amsterdam bekendgemaakt. De Nationale Onderwijsprijs richt sinds 1993 de schijnwerper op „originele en verrassende initiatieven van scholen”, aldus een woordvoerder.