Dr. G. van den Brink hoogleraar in Leiden
APELDOORN - Het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk heeft dr. G. van den Brink uit Woerden per 1 januari 2007 benoemd tot bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van het gereformeerd protestantisme aan de faculteit godgeleerdheid van de Universiteit Leiden.
Dat meldt de Gereformeerde Bond in een persbericht.De aan de leerstoel verbonden werkzaamheden zullen gemiddeld één dag in de week omvatten. De benoeming geldt voor een periode van vijf jaar.
De nieuw benoemde hoogleraar heeft als opdracht „vanuit kennis van de geschiedenis van het gereformeerd protestantisme de betekenis daarvan voor kerk en theologie te verwoorden.” Tevens dient hij de actualiteit van het gereformeerd belijden inzake hedendaagse vraagstukken te doordenken, aldus het persbericht.
Dr. Van den Brink (1963) is sinds 2001 universitair docent systematische theologie (dogmatiek) aan de kerkelijke opleiding van de Protestantse Kerk bij de faculteit godgeleerdheid van de Universiteit Leiden. Van 1992 tot 1995 was hij als universitair docent godsdienstwijsbegeerte verbonden aan de faculteit godgeleerdheid en godsdienstwijsbegeerte in Groningen, van 1995 tot 2001 aan de faculteit godgeleerdheid te Utrecht. In 1993 promoveerde hij cum laude aan de Universiteit Utrecht op de studie ”Almighty God. A Study of Doctrine of Divine Omnipotence”. Hij heeft inmiddels diverse boeken op zijn naam staan, evenals een groot aantal publicaties in bundels en vele tientallen artikelen in wetenschappelijke bladen.
Als predikant was dr. Van den Brink tussen 1994 en 2001 parttime verbonden aan de hervormde gemeenten van Lelystad en Bilthoven.
De leerstoel geschiedenis van het gereformeerd protestantisme werd door de Gereformeerde Bond in 2001 bij de faculteit godgeleerdheid gevestigd. De afgelopen jaren bezette prof. dr. W. Verboom, die per 1 oktober met emeritaat ging, deze leerstoel.