MuziekCD
Nieuw verschenen: Bach door Benjamin Alard

Benjamin Alard is bezig met het opnemen van alle werken van Bach voor toetsinstrumenten. Volume 9 is inmiddels gereed.

Redactie muziek
Beeld RD.
Beeld RD.

Met deze dubbel-cd is de Franse klavecinist en organist aangekomen in de Duitse plaats Köthen. Hier verbleef Johann Sebastian Bach van 1717 tot 1723. Hij was er werkzaam als kapelmeester aan het hof van Leopold, Prins van Anhalt-Köthen. Het is in deze periode waarin Bach onder andere zijn bekende Brandenburgse Concerten, cellosuites, vioolsonates en -partita’s componeerde.

De periode van Bach in Köthen wordt gezien als een van zijn meest innovatieve en vruchtbare tijd. Het hof bood componisten de ruimte om te experimenteren met nieuwe ideeën en technieken.

Op het negende deel uit de serie staan onder andere de Chromatische Fantasia & Fuge BWV 903 en de Engelse suites nummer 3, 5 en 6. Daarnaast voert Alard samen met andere musici het Brandenburgse Concert nummer 5 uit. Alard bespeelt een drieklaviers klavecimbel van Hienronymus Albrecht Hass (Hamburg, 1740).

J. S. Bach – Köthen 1717-1723 9 The Happy Years, Benjamin Alard; 2cd, Harmonia Mundi (HMM902472.73);   € 17,99; bestellen: harmoniamundi.com

English Suite 6 - Prélude (Bach)
Concerto in C major - I (Bach)
Brandenburg Concerto 5 - Affettuoso (Bach)
English Suite 3 - Gavotte I (Bach)

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Nieuw verschenen

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer