Het is goed dat de naam „moeder” in het bevolkingsregister blijft
Een medewerker van ‘zijn’ fractie vlooide een verzamelwet door van minister De Jonge van Binnenlandse Zaken en kwam tot de verbijsterende ontdekking dat het kabinet voornemens was om het woord „moeder” in het bevolkingsregister te vervangen door „ouder uit wie het kind is geboren”. De wijziging was bedoeld om te voorkomen dat transmannen die een kind baren, zich afgewezen zouden voelen.
Flach reageerde verontwaardigd. Het gaat niet aan dat het kabinet een dergelijke wezenlijke wijziging in het familierecht wil „wegmoffelen” in een technische verzamelwet die is bedoeld voor wetswijzigingen van ondergeschikte aard.
Het siert De Jonge dat hij nog diezelfde morgen een bericht op X plaatste waarin hij het boetekleed aantrok. Later volgde nog een brief waarin de minister samen met staatssecretaris Van Huffelen erkende dat een dergelijke wijziging nooit via een verzamelwet geregeld mag worden.
Voor velen lijkt de kwestie afgedaan, maar dat is niet terecht. De grote vraag is hoe dit kon gebeuren. Eerder stelde het kabinet namelijk dat het niet wenselijk is het woord „moeder” in de bevolkingsadministratie te vervangen voor een genderneutrale benaming. Er is iemand op het departement die dit bewust heeft opgeschreven, al dan niet in opdracht van een (politiek) leidinggevende. De bevolkingsadministratie valt onder verantwoordelijkheid van staatssecretaris Van Huffelen en die is lid van D66. Die partij is een van de voorvechters van de genderideologie.
De ophef van deze week was dan ook geen voorbeeld van de spreekwoordelijke storm in een glas water. Regelmatig popt deze discussie op. Een aantal jaren geleden pleitte minister Van Engelshoven, ook een D66’er, voor genderneutrale speelgoedwinkels. Vorig jaar was er ophef om een school die zei dat „leerlingen met een penis” zittend moeten plassen. Een andere school stelde dat iedereen in een jurkje naar school mocht. Dergelijke denkers spreken ook niet meer over vrouwen, maar over „mensen met een baarmoeder”.
Deze week kwam ook naar buiten dat enkele tientallen Spaanse militairen die er „van buiten uitzien als een heteroseksuele man, maar zich van binnen een lesbische vrouw voelen” op papier van geslacht zijn veranderd. De meesten hebben hun naam niet veranderd. Ze krijgen wel meer salaris, aparte slaapplekken en eigen badkamers.
Het is goed om deze uitwassen te publiceren zodat burgers de ongerijmdheid van de genderideologie kunnen inzien. Het verzet ertegen komt overigens (gelukkig) niet alleen uit de hoek van Bijbelgetrouwe christenen. Ook weldenkende atheïsten, nationalisten en zelfs feministen keren zich tegen deze beweging die de eigen positie en waardigheid van moeders en vrouwen ontkent en ondergraaft.
Om nog een keer terug te komen op de aanduiding „moeder” in het bevolkingsregister: het is goed dat die blijft. Niemand op deze aarde is geboren uit een man.