Buitenland
Poetin prijst ‘ware helden die in Oekraïne vechten’

De Russische president Vladimir Poetin heeft in een toespraak „de ware helden van het volk” geprezen die in Oekraïne vechten. Het zijn de verdedigers van het vaderland. Hij zei verder dat de Russische wapenindustrie de productie heeft verveelvoudigd en de hoogstnodige bewapening voor de troepen kan leveren.

ANP

Hij sprak de bevolking toe naar aanleiding van de Dag van de Verdedigers van het Vaderland. De dag om leger en marine te eren, stamt uit 1919. Zaterdag is het precies twee jaar geleden dat Rusland het buurland Oekraïne binnenviel naar aanleiding van de sinds 2014 slepende strijd in het oosten van Oekraïne.

De deelnemers aan wat Poetin heeft betiteld als ‘de speciale operatie in Oekraïne’ „zijn echte helden die moed en lef tonen bij de verdediging van Rusland”.

Persbureau RIA-Novosti meldt dat volgens Poetin de bewapening van de strijdkrachten in hoog tempo is gemoderniseerd. Ze beschikken onder meer over precisiewapens inclusief drones en hoogwaardige luchtafweersystemen. De volgende stap is volgens de Russische leider „de introductie van kunstmatige intelligentietechnologieën op militair gebied”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer