Kerk & religiepthu
Minister geeft PThU geen toestemming voor nieuwe bacheloropleiding

De Protestantse Theologische Universiteit (PThU) krijgt van minister Dijkgraaf van Onderwijs geen toestemming voor de nieuwe bacheloropleiding in Utrecht.

Redactie kerk
Het nieuwe pand van de PThU in Utrecht. beeld PThU
Het nieuwe pand van de PThU in Utrecht. beeld PThU

Dat meldde het Nederlands Dagblad (ND) zaterdagmiddag. De krant citeert uit een brief van bestuursvoorzitter Kees Boele aan het personeel, waarin deze schrijft: „Hoewel het college van bestuur vol overtuiging geloofde in de meerwaarde van de nieuwe bachelor, is de minister helaas tot een andere afweging gekomen.” Boele was zaterdagavond niet voor een nadere toelichting bereikbaar.

De PThU, die predikanten opleidt voor de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), heeft sinds 2012 twee locaties: aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam en in Groningen. Vanaf 1 september 2024 worden de masteropleidingen aangeboden vanuit Utrecht. De PThU kocht afgelopen jaar een nieuw pand aan het Janskerkhof in die stad.

De eerste bachelorstudenten zouden een jaar later, in 2025, in Utrecht de collegebanken in schuiven. De PThU had het ontwerp voor de nieuwe bachelor ter toetsing voorgelegd aan minister Dijkgraaf, maar die steekt nu een stokje voor de plannen, aldus het ND. „Dit is uiteraard een tegenvaller voor ons allen, gezien de inspanning van de gehele organisatie bij het opstellen van het dossier en het ontwikkelen van het curriculum”, aldus Boele.

De bestuursvoorzitter schrijft ten slotte: „Het college van bestuur laat zich niet ontmoedigen en zal het besluit zorgvuldig bestuderen om te bepalen welke vervolgstappen ondernomen gaan worden”.

De Protestantse Theologische Universiteit komt maandag met een nadere toelichting, aldus het Nederlands Dagblad.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer