Kerk & religieChristenvervolging
Moslims in Malawi verbranden kerk en bedreigen predikant

Moslims hebben in Malawi een kerk en de woning van een predikant in brand gestoken. Ook bedreigden ze deze voorganger met de dood.

Redactie kerk
WhatsApp-beeld van de gestichte brand.
WhatsApp-beeld van de gestichte brand.

Volgens berichten werden bovendien leden van de kerk geslagen en ontkleed en werden hun huizen vernield. De predikant, Austin James, verschool zich in een huis, dat door de moslims werd omsingeld met als doel hem te doden. De politie bevrijdde de predikant.

De verbrande Nselema-kerk in Masuku, in het Malawische district Mangochi, is onderdeel van de internationale Living Waters Church-denominatie, die ook melding maakte van het incident. De laatste tijd zouden veel moslims christen zijn geworden en zich bij deze kerk hebben gevoegd, waardoor het aantal moskeebezoekers daalde. Dat leidde tot frustratie bij de moslimgemeenschap.

De vlam sloeg in de pan toen een jonge moslim de omheining van James’ woning in brand stak. De predikant rapporteerde dat aan de politie. Die riep de dader op zich te melden, maar deze zocht mede-moslims op, die vervolgens het geweld pleegden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer