Muziek
Concert van de week: Rien Donkersloot speelt Jehan Alain in Amersfoort

Organist Rien Donkersloot geeft op zaterdag 10 februari een orgelconcert in de Sint-Joriskerk in Amersfoort waarbij Jehan Alain centraal staat.

Redactie muziek
Rien Donkersloot in Amersfoort. beeld Renate Bleijenberg
Rien Donkersloot in Amersfoort. beeld Renate Bleijenberg

Ieder jaar staat in de Joriskerk in Amersfoort een componist een dag lang in de schijnwerpers. De orgelcommissie van de Sint-Joriskerk in Amersfoort noemt dat jaarlijkse evenement het Componistenportret.

Op zaterdag 10 februari 2024 staat de Franse componist Jehan Alain (1911-1940) centraal. Rien Donkersloot –organist van de Joriskerk– speelt op hoofd- en koororgel een programma met uitsluitend muziek van Alain. Op het koororgel speelt Donkersloot ”Variations sur un thème de Clément Jannequin” (JA 118), ”Fantasmagorie” en een improvisatie als hommage aan Alain. Op het hoofdorgel speelt hij ”Litanies” (JA 119), ”Deuxieme fantaisie” (JA 117) en ten slotte ”Trois danses” (JA 120).

Voorafgaand aan het concert geeft Donkersloot een uitgebreide toelichting op de gespeelde werken en vertelt hij over de levensloop van Alain.

Het concert vindt plaats op zaterdag 10 februari om 20.00 uur; de toelichting start om 19.15 uur. Kaarten kosten 10 euro per stuk. Jongeren tot en met 18 jaar mogen gratis naar binnen.

Meer informatie en tickets: www.orgelconcertenjoriskerk.nl

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer