Binnenland
Bijna 160 ton gevaarlijk afval bij failliet bedrijf Oldenzaal

Wie gaat de kosten betalen voor het opruimen van zo’n 160 ton aan gevaarlijk afvalwater op het terrein van een failliet bedrijf in Oldenzaal? De curator van het bedrijf en de gemeente Oldenzaal verschillen daarover van mening. De gemeente wil dat de 159 aangetroffen vaten met elk een inhoud van 1000 liter zo snel mogelijk worden opgeruimd en heeft daarom de curator een last onder dwangsom van 160.000 euro opgelegd.

ANP

Het afvoeren van de containers kost naar schatting bijna 150.000 euro. „Maar in de boedel zit slechts 400 euro. Daar kunnen we het opruimen niet van betalen”, aldus de curator, die een bericht van RTV Oost hierover bevestigt. Hij heeft beroep aangetekend tegen het besluit van de gemeente.

De Omgevingsdienst Twente trof vorige maand bij inspectie tientallen opslagtanks met gevaarlijk afval aan in panden en in containers op het terrein van het failliete bedrijf, dat onder meer planken in allerlei kleuren spoot. Volgens de omgevingsdienst bevatten de vaten een oppervlaktecoating die onder de zeer zorgwekkende stoffen wordt geschaard. Het risico bestaat dat de vaten gaan lekken en dat de stof in de bodem belandt, staat in een rapport van de omgevingsdienst. „Het milieurisico is groot”, aldus de dienst, die adviseert om de stoffen „zo spoedig mogelijk en op verantwoorde wijze” af te voeren.

Het betreffende bedrijf beschikte volgens de Omgevingsdienst Twente niet over de benodigde vergunning om zo’n grote hoeveelheid gevaarlijke stoffen op te slaan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer