Kerk & religie
Pioniersplek De Brug verder als missionaire wijkgemeente hervormd Huizen

Pioniersplek De Brug in Huizen gaat per 1 januari verder als missionaire wijkgemeente binnen de hervormde gemeente in Huizen.

Redactie kerk
De Brug komt samen in de voormalige rooms-katholieke Vituskerk in Huizen. beeld Google Street View
De Brug komt samen in de voormalige rooms-katholieke Vituskerk in Huizen. beeld Google Street View

Sinds november 2013 bestaat De Brug als „nieuwe vorm van kerk-zijn”, gestart door de hervormde gemeente Huizen (de zendende gemeente). De pioniersplek is „uitgegroeid tot een geloofsgemeenschap waar een vaste en minder vaste groep van mensen uit geheel Huizen en van buiten Huizen zich thuis voelen”, aldus de hervormde gemeente eerder deze maand. Evangelist Jan Verkerk is sinds de start bij De Brug betrokken. „Tien jaar geleden begonnen met een groep van zo’n dertig mensen, zien we nu een vaste groep bezoekers van rond de negentig mensen samenkomen.” De Brug komt bijeen in de voormalige rooms-katholieke Vituskerk in Huizen.

„Op grond van het aanwezig zijn van een ‘nieuwe’ geloofsgemeenschap en in overleg met de pioniersbegeleider en de uitstroombegeleider van de protestantse dienstenorganisatie kiest de pioniersplek De Brug bij de uitstroom voor de optie ”missionaire wijkgemeente”. De algemene kerkenraad van de hervormde gemeente Huizen heeft deze keuze van harte ondersteund en bekrachtigd.” De algemene kerkenraad blijft verantwoordelijk voor de missionaire wijkgemeente.

Lees ook:

Pioniersplek Huizen wordt missionaire gemeente (RD.nl, 7 februari 2023)

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer