Kerk & religie
Goede Herderkerk Alphen aan den Rijn verkocht aan baptistengemeente

De Goede Herderkerk van de protestantse gemeente Alphen aan den Rijn-Oudshoorn/Ridderveld is verkocht aan de Baptistengemeente Alphen-Noord.

Jan Kas
De Goede Herderkerk in Alphen aan den Rijn. beeld Kerkenrijnengouwe.nl
De Goede Herderkerk in Alphen aan den Rijn. beeld Kerkenrijnengouwe.nl

Het kerkgebouw, in 1965 in gebruik genomen als gereformeerde kerk, is een van de twee locaties van de wijkgemeente Goede Bron. Zij gaat nu verder in haar andere locatie: zalencentrum De Bron bij winkelcentrum De Ridderhof.

In de verkoopovereenkomst is afgesproken dat de kerkzaal van de Goede Herderkerk beschikbaar blijft voor rouw- en trouwdiensten van gemeenteleden van Goede Bron. Ook is een kettingbeding opgenomen dat de kerkfunctie van het gebouw voor ten minste tien jaar behouden blijft.

De wijkgemeenten rondom de Goede Herderkerk en De Bron werden in 2018 samengevoegd. Afgelopen mei besloot de wijkkerkenraad de activiteiten van Goede Bron te concentreren in De Bron. Enkele gemeenteleden protesteerden bij het classicale college voor bezwaren en geschillen tegen verkoop van de Goede Herderkerk. Hun bezwaarschrift werd onlangs niet ontvankelijk verklaard. Van het classicale college ontving de algemene kerkenraad daarna een verklaring van toestemming voor de verkoop.

De baptistengemeente, in de volksmond BapNoord genoemd, komt vanaf zondag 7 januari bijeen in de Goede Herderkerk. Op haar internetsite schrijft zij: „We zijn ontzettend blij en dankbaar dat we nu na bijna vijftig jaar diensten in diverse aula’s te hebben gehouden een eigen gebouw hebben voor onze samenkomsten.” De baptisten waren al langere tijd op zoek naar een nieuwe plek, omdat het schoolgebouw dat nu gebruikt wordt gesloopt zal worden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer