Binnenland
Apeldoorn vraagt onterecht uitgekeerde energietoeslag niet terug

Apeldoorners die kortgeleden ten onrechte een energietoeslag kregen van de gemeente, hoeven dat geld niet terug te betalen. Het mag wel, aldus de gemeente, maar het hoeft niet omdat ze dat geld kregen door een fout die de gemeente zelf heeft gemaakt. Het gaat in totaal om 568.650 euro aan onterecht uitgekeerd geld, schrijft burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn in een brief aan de gemeenteraad.

ANP

De fout is ontstaan bij het uitkeren van de energietoeslag aan de groep inwoners die in 2022 ook een uitkering kreeg. Sommige Apeldoorners kregen nu onterecht een afwijzing. Die fout is meteen hersteld. Burgemeester en wethouders hebben besloten ook geen verkeerd overgemaakt geld terug te eisen, omdat dat tot slepende juridische procedures zou kunnen leiden, die veel tijd, geld en menskracht kunnen kosten. Het college is ook bang dat mensen die wel recht hebben op een energietoeslag misschien gaan aarzelen om die aan te vragen, als er gedoe ontstaat. Ook wil Apeldoorn niet dat inwoners de dupe worden van fouten van de gemeente.

Wie meent geen recht te hebben op het geld, kan het vrijwillig terugstorten aan de gemeente, staat in een brief die vrijdag wordt bezorgd op de betreffende adressen. Ook een aantal inwoners van Brummen krijgt zo’n brief, aangezien Apeldoorn voor die kleine gemeente ook het uitkeren van de energietoeslag regelt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer