Binnenland
Wakker Dier hoopvol door initiatieven bedrijfscateraars

Zestien bedrijfscateraars hebben beloofd dierlijke producten „voor een groot deel” te vervangen door plantaardige, meldt dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Ze bedankt Albron, Appèl, Cater Concept, Cirfood, Compass Group, Food&i, Holie Pizza, Hospitalents, Hutten, Markies Catering, Rootz Kitchen, SAB, Van Leeuwen Catering, Vermaat Groep, Vitam en Zo-vital met een advertentie in vakbladen.

ANP

„Deze cateraars maken samen een gigantische impact voor de dieren”, aldus Wakker Dier op de dag waarop de Gezondheidsraad de regering adviseerde het gemakkelijker te maken om plantaardige keuzes te maken. Dat is beter voor het milieu, voor de mens en natuurlijk ook voor de dieren.

Dankzij de plannen van genoemde cateraars worden duizenden werknemers verleid om vaker plantaardig te eten, aldus Wakker Dier. Volgens de dierenvrienden zijn cateraars „bij uitstek bedrijven die kunnen inspireren met gezonder, milieuvriendelijker en diervriendelijker eten. Als mensen ervaren hoe lekker en makkelijk het is om minder dieren te eten, kunnen ze die goede gewoonte thuis ook aanhouden.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer