Consument

Boerengroentesoep met droge worst

Wie de kok in huis is, wordt zelden verrast door eetlust opwekkende kookgeuren. Hoe lekker de appeltaart in de oven of de hachee in de pan ook ruikt: je staat er met je neus bovenop en hebt het hele proces meegemaakt. Dat is toch wat anders dan na een werkdag of een fietstocht in de regen een keuken vol hartige of kruidige dampen binnenstappen. En denken: wat ruikt het lekker, wat zouden we eten?

geertje@rd.nl
9 October 2023 13:51Gewijzigd op 9 October 2023 13:55
beeld Geertje Bikker-Otten
beeld Geertje Bikker-Otten

Het aardige van een slowcooker is dat zo’n apparaat soms wel voor zo’n verrassende ervaring zorgt.
Alsof er iemand anders heeft gekookt. Je weet natuurlijk wel wat je erin hebt gestopt, maar hoe de geuren en smaken zich ontwikkelen, dat moet je maar afwachten. Sterker nog: het is voor het proces beter om die elektrische stoofpot rustig zijn ding
te laten doen en niet steeds het deksel eraf te halen.

Ik opende het slowcookerseizoen –zo’n sudderpan past het best bij de donkere helft van het jaar– met een eenvoudige soep boordevol groente. Het recept is afkomstig uit ”Masterclass slowcooker” (uitg. Carrera Culinair, € 19,99) van Bas Robben. ’s Morgens vulde ik de pan met vlees, groenten, kruiden en specerijen. Nadat ik hem had aangezet trok ik de deur achter me dicht. Bij thuiskomst gebeurde waar ik me bij voorbaat al op had verheugd: het rook heerlijk naar onbekende soep.

Meer over
Recept

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer