Kerk & religieProtestantse Kerk in Nederland
Doorstart ”Kerk naar buiten” door PThU en PKN

De Protestantse Theologische Universiteit (PThU) en de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) zorgen samen voor een doorstart van de specialisatie ”Kerk naar buiten”.

Redactie kerk
Het nieuwe pand van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU)  aan het Janskerkhof in Utrecht. beeld RD, Anton Dommerholt
Het nieuwe pand van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) aan het Janskerkhof in Utrecht. beeld RD, Anton Dommerholt

De cursus gaat 13 oktober van start, voor het eerst onder gezamenlijke verantwoordelijkheid van de PThU en PKN, zo meldde de PThU dinsdag. De opleiding bestond al langer als specialisatie bij de PKN. Dit voorjaar werd de wens om hierbij als kerk en universiteit meer gezamenlijk op te trekken formeel bekrachtigd.

De samenwerking „bevordert dat de opleiding de optimale plek is waar de nieuwste theologische inzichten én de actuele vragen en vernieuwingen rond missionair kerkzijn bij elkaar komen en gaan doorwerken in de toerusting van de voorgangers van nu”, stelt de PThU.

In de opleiding leren predikanten en kerkelijk werkers hun gemeente missionair te begeleiden in verschillende en veranderende omgevingen en „zij ontwikkelen daarin leiderschap”. Het traject omvat drie online startmodules en een verdiepingsjaar. De verantwoordelijkheid voor de opleiding ligt bij mensen uit beide organisaties.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer