Gereformeerde Bijbelstichting vernieuwt Bijbelapp

De Gereformeerde Bijbelstichting (GBS) heeft deze maand een nieuwe versie uitgebracht van de Bijbelapp. De doorzoekbaarheid van de tekst is verbeterd, evenals de functie van hyperlinks naar andere tekstgedeelten. Nieuw is ook de mogelijkheid om notities te maken bij Bijbelteksten.

Redactie kerk
Het GBS-kantoor in Leerdam. beeld RD, Henk Visscher
Het GBS-kantoor in Leerdam. beeld RD, Henk Visscher

De app, die is ontwikkeld door HJ Media Groep uit Ridderkerk, bevat evenals de vorige apps de Statenvertaling met kanttekeningen, de psalmberijmingen van Datheen en 1773, de geloofsbelijdenissen, gebeden, formulieren, Kort Begrip, Ziekentroost, de vragenboekjes van Hellenbroek (ook in hertaalde vorm) en Ledeboer, en enkele landkaarten. De Bijbeltekst van de Statenvertaling is, net als in de vorige app, te beluisteren. De lay-out sluit aan bij de website GBS Bijbel Online, waarop ook de Griekse en Engelse Bijbeltekst is te raadplegen.

De GBS beveelt de gebruikers aan om de app online te gebruiken, maar het is mogelijk om downloads te maken van de verschillende uitgaven.

De app is zowel voor Android als iOS (Apple) geschikt. Beide versies zijn ze in appstores te vinden onder de naam ”GBS Bijbel App”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer