BuitenlandPride-maand

Blogger haalt brief predikant over Pride-maand offline

Een brief van een predikant uit Texas aan zijn gemeente over de Pride-maand is gecensureerd door het blogplatform Blogger, eigendom van Google.

22 June 2023 19:13Gewijzigd op 22 June 2023 19:44
Artikelen voor de Pride-maand in een winkel in Austin, Texas. beeld AFP, Brandon Bell
Artikelen voor de Pride-maand in een winkel in Austin, Texas. beeld AFP, Brandon Bell

Ds. Dan Phillips van de Copperfield Bible Church in Houston wilde ouders toerusten voor een gesprek met hun kinderen over de Pride-maand. Deze wordt jaarlijks in juni gehouden en is bedoeld om de positie en emancipatie van lhbti’ers onder de aandacht te brengen.

In de brief wees Phillips erop dat God man en vrouw schiep. Hij noemde de activiteiten van de homolobby onbijbels. Daarbij verwees hij naar Filippenzen 3 : 19 : „Welker heerlijkheid is in hun schande.”

De predikant schreef ook dat „Jezus elke zondaar kan redden!” en dat christenen geen haat in hun hart jegens wie dan ook mogen koesteren. „We haten geen mensen die slechte dingen willen. We zouden precies hetzelfde zijn als Jezus er niet was geweest. We houden van mensen die Jezus niet kennen, we bidden voor ze, we willen ze helpen, we willen ze over Jezus vertellen.”

De predikant verspreidde de brief via een internetplatform dat beheerd wordt door Blogger. Dat verwijderde de brief kort na publicatie. In een email aan de predikant gaf het bedrijf als reden dat de brief een haatdragende inhoud heeft.

Blogger, dat in 2003 door Google werd gekocht, heeft een formulier waarmee gebruikers hun eventuele bezwaren tegen publicaties kunnen melden. Op het formulier staat de vraag: „Hoe voelde je je toen je dit bericht zag?”

Het is niet de eerste keer dat Google wordt beschuldigd van censuur jegens christenen. In 2019 beweerde de oprichter van een organisatie die militaire veteranen hulp biedt als ze lijden aan posttraumatische stressstoornis, dat YouTube, eigendom van Google, hem verbood een advertentie te plaatsen waarin ”christen” als zoekwoord werd genoemd. Hij mocht de advertentie echter wel plaatsen toen hij het woord christen had veranderd in ”moslim”.

In 2018 beweerde het hoofd van een lutherse uitgeverij bovendien dat Google stopte met het accepteren van advertenties van dat bedrijf „vanwege het geloof dat we uiten”.

Recent heeft de organisatie National Religious Broadcasters (NRB) een Internet Freedom Watch gelanceerd. Daarmee wil ze gevallen van censuur op christelijke inhoud documenteren. „Het is onaanvaardbaar dat deze titanen gebruikers discrimineren alleen omdat hun standpunten niet overeenstemmen met de ideeën die populair zijn in Silicon Valley”, zei Jerry A. Johnson van de NRB. Hij waarschuwde voor „een groeiende censuur op internet van christelijke en politiek conservatieve standpunten. Dat gebeurt niet alleen in Amerika maar over de hele wereld”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer