Muziek
Harm-Jan van der Sluis en Andries Bogerd winnen Duyschot Orgelconcours

De tweede editie van het Duyschot Orgelconcours in de Amsterdamse Westerkerk is woensdagavond gewonnen door Harm-Jan van der Sluis en Andries Bogerd.

Redactie muziek
Jury en prijswinnaars (v.l.n.r.): Anton Pauw, Laurens de Man, Andries Bogerd, Hayo Boerema, Harm-Jan van der Sluis en Gert-Jan Mostert. beeld Naomi Strijbis
Jury en prijswinnaars (v.l.n.r.): Anton Pauw, Laurens de Man, Andries Bogerd, Hayo Boerema, Harm-Jan van der Sluis en Gert-Jan Mostert. beeld Naomi Strijbis

Het concours rond het Duyschotorgel, dat georganiseerd wordt in samenwerking met het Grachtenfestival, kende twee categorieën: junioren (tot 21 jaar) en conservatoriumstudenten.

Duyschotconcours1.jpg
Andries Bogerd l. en Harm-Jan van der Sluis. beeld Naomi Strijbis

Zaterdag 13 mei vond de voorronde plaats. Woensdagavond had de finale plaats. Daarin namen vijf deelnemers het tegen elkaar op: twee junioren en drie conservatoriumstudenten.

In de categorie junioren werd Harm-Jan van der Sluis eerste. De tweede prijs ging naar Leander van den Bos.

In de categorie conservatorium werd Andries Bogerd uit Wouterswoude eerste. De tweede prijs was voor Albèrt Driessen uit Genemuiden. David Strijbis uit Nunspeet werd derde. De publieksprijs ging naar David Strijbis. Alle drie de finalisten in de tweede categorie studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

19330275.JPG
De Westerkerk in Amsterdam met het Duyschotorgel. beeld RD, Henk Visscher

De jury van het tweede Duyschot Orgelconcours werd gevormd door Anton Pauw, Hayo Boerema, Laurens de Man en Gert-Jan Mostert (technisch voorzitter).

De winnaars van beide categorieën mogen op zaterdag 19 augustus 2023 gezamenlijk een prijswinnaarsconcert verzorgen in de Westerkerk.

Vorig jaar mei vond het eerste Duyschot Orgelconcours plaats. Winnaars waren toen Wibren Jonkers en David Strijbis.

Meer informatie: www.duyschotstichting.nl

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer