President Bush bijgezet bij echtgenote Barbara

beeld AFP

De vorige week overleden ex-president van de Verenigde Staten George H.W. Bush is bijgezet in het familiegraf bij zijn presidentiële bibliotheek van de A&M Universiteit in College Station in Texas. Eerder op de dag had zijn familie in een dienst in de St. Martins Kerk in Houston afscheid van de 41e president van de VS genomen.

Met een kerkdienst was woensdag in Washington afscheid genomen van Bush sr, die 94 jaar werd en van 1989 tot en met 1993 president was. Daarbij waren president Donald Trump en de vier nog levende ex-presidenten aanwezig, onder wie Bush’ zoon George W. Direct na de dienst werd de kist met de president naar een vliegbasis gebracht om te worden overgevlogen naar Houston.

Na de kerkdienst in Houston werd de kist met Bush in een speciale trein zo’n 130 kilometer naar College Station vervoerd. Duizenden mensen langs de route zwaaiden naar de trein met locomotief 4141 en ‘George Bush 41’ op de zijkant. In College Station is hij bijgezet in het graf bij zij vrouw Barbara, die in april overleed, en bij dochter Robin, die in 1953 op 3-jarige leeftijd overleed aan leukemie.