Labour-politicus ontkent zingen ”Hey Jews”

Dan Carden (r.) naast Labour-leider Jeremy Corbyn. beeld AFP

De Labour-parlementariër Dan Carden ontkent dat hij de tekst van de Beatles-song ”Hey Jude” heeft veranderd in ”Hey Jews”.

De nieuwssite BuzzFeed onthulde zaterdag dat Carden, een trouwe bondgenoot van partijleider Jeremy Corbyn en lid van diens schaduwkabinet, de aangepaste versie van het lied zong tijdens de busreis naar huis na een bezoek aan het Cheltenham-festival.

Carden deed de aantijging via Twitter af als onzin. „De bus zat vol vol journalisten en parlementsleden. Als iemand echt geloofde dat er enige vorm van antisemitisch gedrag was geweest dan had hij of zij een morele plicht gehad daarvan onmiddellijk melding te maken. Deze verdachtmaking is toch alleen gedaan omdat er algemene verkiezingen aankomen.”

Labour is al verscheidene keren in opspraak gekomen door anti-Joodse incidenten binnen de gelederen. Corbyn zou bovendien onvoldoende optreden tegen antisemitische uitlatingen.

Ook Cardens prominente partijgenoot Conor McGinn kwam in een kwaad daglicht te staan omdat hij tijdens dezelfde trip in maart vorig jaar een collega bij herhaling een „flikker” noemde. Zijn woordvoerder zei in The Guardian dat McGinn bekend staat als een steun en toeverlaat van de LGBT-gemeenschap.