China: 25 doden door coronavirus en 830 besmettingen

Peking. beeld AFP

Het aantal mensen dat in China gestorven is aan de gevolgen van het coronavirus is opgelopen van 18 naar 25. Het aantal patiënten bij wie het virus is vastgesteld, is opgelopen naar 830, meldden Chinese staatsmedia vrijdag.

De Chinese overheid sprak eerder van ongeveer 650 bevestigde gevallen. Van 1072 mensen wordt vermoedt dat ook zij besmet zijn geraakt. De gezondheidsautoriteiten onderzoeken hen, zeiden Chinese staatsmedia vrijdag.

De meeste mensen zijn vooralsnog besmet geraakt in de provincie Hubei, waarvan de miljoenenstad Wuhan, dat geldt als het epicentrum van het virus, de hoofdstad is. Het openbaar vervoer in Wuhan en vier plaatsen in Hubei is daarom sinds donderdag stilgelegd. De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) stelde donderdag na crisisberaad het nog te vroeg te vinden om de uitbraak van het coronavirus uit te roepen tot internationale noodsituatie.

Ook in andere landen zoals Japan, de VS, Thailand en Vietnam zijn gevallen van het virus ontdekt. In meerdere landen screenen de autoriteiten vliegtuigpassagiers uit China, meerdere luchtvaartmaatschappijen vliegen voorlopig niet op Wuhan.