Subthema 'Examens 2019'

Een spetterend examenjaar met maar liefst twintig examenvlogs.

Examen op Driestar: "Heel veel belasting berekenen"

De vmbo-leerlingen van het Driestar College in Lekkerkerk maakten maandag hun economie-examens. De docent vindt het examen er goed uitzien. Een van de leerlingen hoopt op een vijf.
Lees meer

Examenvlog #7: Lekker snacken tussen de examens door

Gezellig: zo ervaart Caroline Schimmel haar eerste examendag. Zij en haar vrienden zijn zo ontspannen dat ze tussen twee toetsen door even lekker gaan snacken. En wat doet Harry opeens met de telefoon van Caroline?
Lees meer

Examenvlog #8: Schrik voor M&O en leren in de zon

Even was het schrikken voor Hannah Kaai. Haar M&O-examen ging voor geen meter. Toch lijkt het vooralsnog mee te vallen. Dus gaat ze snel verder met blokken voor geschiedenis, lekker in het zonnetje.
Lees meer

Examen op de Fruytier: "Best te doen"

De vwo'ers op de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap bogen zich vrijdag in Apeldoorn over het examen Nederlands. De meeste leerlingen vonden 'em goed te doen.
Lees meer

Examenkandidaten blokken in de bieb

Klotsende oksels in de studiezaal van de Bibliotheek Harderwijk. Leerlingen blokken er voor hun examens. 'Thuis loopt de hond steeds rond. Hier is het lekker rustig.'
Lees meer

Examenvlog #5: Caroline op weg naar wiskunde (en die gaat g'ed...)

Wiskunde is altijd een lastig examen. Caroline van Bale uit Veenendaal blokt 's morgens nog even stevig, om daarna een prima examen af te leveren.
Lees meer

Examenvlog #6: Hannah doet wiskunde (joehoe!) en duwt broertje

Nu ze niet zo vroeg naar school hoeft, heeft Hannah Kaai de gelegenheid om haar broertje naar school te brengen. Hij laat zich duwen. Zelf maakt ze haar eerste examen (wiskunde).
Lees meer

Positief denken is in de examentijd de helft van het werk

Broccoli eten voor een betere concentratie of een banaan voor extra energie tijdens de eindexamens. Niet nodig, volgens Dennis Karako', directeur van het StressCentrum. 'Als het in je hoofd maar goed zit, dan lukt het wel.'
Lees meer

Scholen mogen examens eerder openen na fout

Scholen voor voortgezet onderwijs mochten examens vrijdag van tevoren openmaken om te controleren of ze compleet zijn. Dat heeft het College voor Toetsen en Examens de scholen per brief meegedeeld.
Lees meer

Examen op de Pieter Zandt: "Veel vragen over bloedgroepen."

De vmbo-leerlingen van de Pieter Zandt scholengemeenschap maakten donderdag in Kampen het examen biologie.
Lees meer