Subthema 'Examens 2015'

Zestien jaar na het halen van zijn havodiploma doet Puntuitredacteur Evert Barten zijn examen Engels nog eens over. Toen scoorde hij een 4,8. Nu een 7,5. Proficiant.

examen

Rens (17): ,,Mijn laagste cijfer was een 8,3"

Hij ging met negens, tienen en één acht de examens in. Maximaal presteren tijdens de examens was dus geen noodzaak. En toch scoorde hij voor Duits en Grieks een 10. Het laagste examencijfer haalde hij voor Nederlands en Filosofie: een 8,3.

Lees meer
familie

Dinant krijgt diploma van eigen vader

Eindelijk is het zo ver: hij heeft zijn havo-diploma in ontvangst mogen nemen. Vijf lange jaren ploeterde Dinant Rommers (17) uit Amersfoort voor het felbegeerde papiertje. Zijn vader overhandigde het hem maandag.

Lees meer
examens

Heike doet herexamen wiskunde: hij wil een 10 halen

Herexamen doen omdat je graag een 10 wilt halen. Niet iedereen zal begrijpen wat Heike van Zwienen (18) uit Ouderkerk aan den IJssel bezielt. Maar dat maakt hem niet uit. 'Ik vind het gewoon leuk om het te proberen.'

Lees meer
examens

Geen stress voor examenuitslag

De examens zijn voorbij. Het grote nagelbijten voor de uitslag kan beginnen. Hoewel, niet voor Ardjan, Niels-Jan, Esther en Eline. De vier vwo'ers van het Calvijn College in Goes zijn behoorlijk zeker van hun zaak. Ze genieten van de voorpret van een examenreisje of storten zich op hun bijbaan.

Lees meer
dieren

Examenvideo: Examen tussen de koeien

Nieuwsgierig komt koe 41 bij de melkrobot kijken. Is-ie al schoon? lijkt ze te vragen. Leon van Dijke (16) uit Poortvliet laat zich echter niet opjagen. De schoonmaakbeurt moet vandaag echt goed gebeuren, want het gaat om zijn diploma.

Lees meer
examens

Examenvideo: Vmbo'ers Wartburg doen maatschappijleer

Vmbo'ers van Wartburg College locatie Marnix in Dordrecht maakten vandaag hun examen maatschappijleer. Pantuit was erbij!

Lees meer
examens

Redacteur Evert zet schamele 4,8 voor Engels recht

Voor de derde keer in mijn leven ligt er een havo-examen Engels voor mijn neus. Ja, voor de derde keer. Zestien jaar geleden deed ik havo-examen en zakte. En je raadt het al: Engels was het struikelblok. Dat ga ik vandaag rechtzetten.

Lees meer
kunst

Examenvideo: Tekenen (havo) op Fruytier in Apeldoorn

Er werd niets getekend tijdens het havo-examen tekenen, handvaardigheid en textiele werkvormen. Puntuit was erbij op de Jacobus Fruytier scholengemeenschap in Apeldoorn en maakte deze video.

Lees meer
examens

Examenvideo: Vmbo'ers Driestar doen examen Duits

Niet iedere vmbo'er van het Driestar College in Gouda is even enthousiast over Duits. Maar ze moesten er wel examen in doen.

Lees meer
examens

Examenvideo: Geschiedenis (havo en vwo) op Van Lodenstein

Zowel havo'ers als vwo'ers beten zich vandaag vast op het vak geschiedenis. Punuit was erbij op het Van Lodenstein College in Amersfoort voor de dagelijkse examenvideo.

Lees meer